ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
3032-09
10/10/2010
|
בפני השופט:
אילן סופר
|
- נגד - |
התובע:
אמה פלטיאלובע"י ב"כ עו"ד אשרת שפונט
|
הנתבע:
ביטוח לאומי-סניף באר שבע
|
|
החלטה
1.בפנינו בקשת התובעת להצגת שאלות הבהרה למומחה הרפואי שמונה מטעם בית הדין, ותגובת הנתבע לבקשה זו.
2.השאלות אשר התובעת מבקשת להציג למומחה מתייחסות לתסמונת השרוול המסובב. לטענת התובעת המומחה אישר בחוות דעתו כי תסמונת זו יכולה להיגרם כתוצאה מפגיעה תעסוקתית, וכי מסקנתו כי מדובר במחלה ניוונית שחיקתית הקשורה לגיל אינה עולה בקנה אחד עם העובדות המתארות את תנאי עבודתה של התובעת.
3.לאחר שעיינו בכלל החומר המצוי בפנינו, מצאנו כי דין הבקשה להצגת שאלות ההבהרה להידחות.
המומחה מתייחס בחוות דעתו לאפשרות של תסמונת שרוול מסובב כפגיעה תעסוקתית, ומציין כך:
"הפגיעות בעבודה הקשורות לתסמונת השרוול המסובב, מתוארות בספרות כקשורות במלאכות הכרוכות בהפעלת עצמה גבוהה או בינונית, כאשר הזרוע מונפת מעל הראש. לדוגמא – מכונאים, צבעים, חוטבי עצים או שחקני בייסבול המשליכים כדור. אין להערכתי בעבודתה של התובעת מאפיינים שיכלו לגרום לתסמונת זו. ואין להערכתי קשר סיבתי בין עבודתה למחלה."
4.בבקשתה להצגת שאלות הבהרה מתמקדת התובעת בעוצמת הפעילות של התובעת בעת הנחת הכפתורים, וטוענת כי המומחה הסתמך בקביעתו על כך שמדובר בעוצמה נמוכה, בעוד שבפועל מדובר בעוצמה בינונית עד גבוהה בשל החזרה המרובה על הפעולה.
אין בידינו לקבל את טענות התובעת בעניין זה שכן, כעולה מחוות הדעת עוצמת הפעולה אינה המדד היחידי לצורך הכרה בתסמונת בה מדובר. חוות הדעת מדברת על הפעלת עוצמה גבוהה או בינונית, כאשר הזרוע מונפת מעל הראש. אין חולק כי עבודת התובעת לא כללה הנפה של הזרוע מעל הראש, כדוגמת המקצועות אותם פרט המומחה בחוות הדעת, ועל כן גם אם נקבל את גרסת התובעת לפיה מדובר בפעולה בעוצמה גבוהה או בינונית, אין בכך די.
5.אשר על כן הבקשה להצגת שאלות הבהרה נדחית.
6.התובעת תודיע עד ליום 31.10.10 האם תסכים למתן פסק דין על יסוד הודעת הנתבע מיום 11.7.10.
ככל שהתובעת מעוניינת להמשיך בהליכים, תגיש סיכומיה עד לאותו מועד.
7.הנתבע יגיש סיכומיו עד ליום 30.11.10.
ניתנה היום, ב' חשון תשע"א, 10 אוקטובר 2010, בהעדר הצדדים.
נציג עובדים- מר דן פיינר
נציג מעבידים- מר אורן אהרוני
אילן סופר, שופט