ד"מ
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
39526-03-13,39574-03-13
14/10/2013
|
בפני השופט:
מירי שי-גרינברג
|
- נגד - |
התובע:
ישראל חיים אלקובי
|
הנתבע:
1. ראז חקלאות אחזקות ופיתוח בע"מ 2. א.ש דהן בע"מ
|
|
החלטה
1.עניינה של החלטה זו, בקשת התובע לתיקון כתב התביעה. ביסוד הבקשה הטענה שהתביעה הוגשה בסיועה של מזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות העובדים הכללית החדשה, על גבי טפסים סטנדרטיים של תביעה לתשלום שכר עבודה ופיצויי פיטורים. נטען כי כתב התביעה הובא לעיונם של באי כוחו, אשר מצאו שחסרים בתביעה טיעוניים משפטיים מהותיים.
2.הבקשה הועברה לתגובת הנתבעות, אולם עד היום לא הומצאה תגובתן לתיק בית הדין. בנסיבות אלה, החלטתי לדון בבקשה בהיעדר תגובה.
3.דרך המלך היא שלכל צד להליך משפטי הזכות, בכל עת ובכל שלב, לעתור לתיקון כתב טענות שהגיש. זאת כיון שהמטרה העיקרית בתיקון כתבי טענות היא להעמיד את כלל השאלות האמיתיות השנויות במחלוקת בין הצדדים לבירור המשפטי. לכן ערכאת המשפט תיעתר לבקשה לתיקון כתב טענות, בכל שלב, אלא אם עלול להיגרם לצד האחר נזק שאינו ניתן לתיקון בפיצוי כספי.
4.בענייננו, בית הדין מתבקש להתיר תיקון כתב התביעה, עוד לפני שהחל הדיון בהוכחות בתביעתו של התובע, כאשר בתיקון מתבקש להעמיד את כלל השאלות שבמחלוקת בין הצדדים.
5.לאור האמור, אני מתירה את תיקון כתב התביעה. כתב התביעה המתוקן שצורף לבקשה מתקבל לתיק בית הדין. התובע ימציא לנתבעות, במסירה אישית, עותק מכתב התביעה המתוקן ומהחלטה זו, וזאת בתוך 7 ימים מהיום.
6.עיון בכתב התביעה המתוקן מעלה כי סכום התביעה הכולל הינו 32,075.5 ש"ח. משאין מדובר עוד בהליך דיון מהיר, המזכירות תסווג את התיק כהליך סכסוך עבודה (ס"ע).
7.נוכח הסעדים הנתבעים בכתב התביעה המתוקן, נדרש התובע לשלמת אגרה בסך 118 ש"ח, אשר תשולם עד ליום 28/10/13.
8.הנתבעת 1, רשאית להגיש כתב הגנה מתוקן, ככל שתימצא לנכון, בתוך 30 ימים מיום שתומצא לה החלטה זו.
9.הנתבעת 2 תגיש כתב הגנה בתוך 30 ימים מיום שתומצא לה החלטה זו.
10.הוצאות הבקשה יובאו בחשבון בתום ההתדיינות בין הצדדים בהליכים אלה.
11.דיון מוקדם במעמד הצדדים ובאי כוחם יתקיים בפני ביום 15/1/14 בשעה 12:00.
המזכירות תמציא לבאי כוח התובע, יחד עם העתק החלטה זו, שובר לתשלום השלמת האגרה, כאמור בסעיף 7 לעיל.
ניתנה היום, י' חשון תשע"ד, (14 אוקטובר 2013), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.