- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- מיסוי יחיד
- החזר מס שבח
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אלעזרא ואח' נ' החברה לפיתוח גוש עציון בע"מ
|
ס"ע בית דין אזורי לעבודה ירושלים |
60365-03-11
28.11.2013 |
|
בפני : דיתה פרוז'ינין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: חי אלעזרא ואח' |
: החברה לפיתוח גוש עציון בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
1.לפני בקשת התובעים לזמן את גב' אסנת גרינשפן, שהיתה סמנכ"לית כספים אצל הנתבעת בתקופה הרלבנטית לתביעה. התובעים טוענים כי תחילה סברו שהנתבעת תגיש תצהיר של גב' גרינשפן, ואולם הנתבעת בחרה שלא לעשות כן. לפיכך, התובעים מבקשים להעידה כעדה מטעמם. התובעים פנו אל גב' גרינשפן בבקשה לחתום על תצהיר. תחילה נאותה העדה לעשות כן ואולם לאחר מכן חזרה בה והודיעה כי לאור ייעוץ משפטי שקיבלה אם תוזמן לעדות תבוא להעיד, אך אינה מוכנה להגיש תצהיר מטעמה.
2.הנתבעת טענה מנגד כי על פי ההחלטה מיום 16.10.13, ניתנה רשות לזמן את גב' גרינשפן רק לאחר שיוגש תצהיר מטעמה. התובעים אינם מפרטים בבקשתם כראוי את הסיבות שבגינן לא ניתן להגיש תצהיר מטעם הגב' גרינשפן, ולא פורטה תמצית העדות כנדרש. מוסיפה הנתבעת כי גב' גרינשפן השתתפה בהכנת כתב ההגנה ועל כן נדרשת היערכות משמעותית מטעם הנתבעת, כלל שזו תופיע להעיד. מכל מקום, הנתבעת אינה מתנגדת לזימון העדה לאחר שיוגש תצהיר מטעמה.
3.לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לה מצאתי כי יש להיעתר לבקשה. אכן, בדיון מיום 16.10.13 ניתנה החלטה לפיה העדה תוזמן רק לאחר שיוגש תצהיר מטעמה. ואולם, החלטה זו יש לפרש בשים לב לדברים שנאמרו בדיון, ולא במנותק ממנו. וכך אמר ב"כ התובעים בדיון:
"דיברנו עם העדה והיא אמרה שהיא מעדיפה לא לתת תצהיר, אבל אם היא תקבל הזמנה לדיון היא תגיע, מדובר במישהי שהייתה סמנכ"ל כספים אצל הנתבעת בשם אסנת גרינשפיין אנחנו מבקשים להעיד אותה כעדה מטעמנו ללא תצהיר. אם בית הדין יזמן אותה, יהיה לי יותר קל להיפגש איתה ולקבל ממנה תצהיר" (ע' 7 ש' 22-25, ההדגשה הוספה- ד.פ.)
משמע שכבר בדיון הודיע ב"כ התובעים כי הוא מתקשה להשיג תצהיר מטעם הגב' גרינשפן, שכן היא אינה מעוניינת לעשות כן. מדברי ב"כ התובעים עלה באופן מפורש כי יעשה מאמץ להגיש תצהיר ואולם ככל שהדבר לא יצלח, יבקשו התובעים להזמינה אף בלא תצהיר. על סמך דברים אלה ניתנה ההחלטה. יודגש כי סירובה של גב' גרינשפן להגיש תצהיר היה ידוע לנתבעת ואין מדובר בטענה מפתיעה.
זאת ועוד. גב' גרינשפן שימשה בתפקיד בכיר ומטיעוני הצדדים בדיון מיום 16.10.13 עולה כי יש לה חלק משמעותי בהתנהלות מושא המחלוקת בתיק זה. לפיכך, אין ספק כי מדובר בעדה רלבנטית, מה גם שיש להניח כי תמצית עדותה ידועה לנתבעת. משכך, יש מקום להורות על זימונה בכדי לפרוש את מלוא התמונה בפני בית הדין.
נוכח האמור, הגב' גרינשפן תזומן כמבוקש.
המזכירות תכין הזמנה לגב' גרינשפן שפרטיה מפורטים בפרוטוקול הדיון מיום 16.10.13.
ב"כ התובעים ידאג למסירת ההזמנה לעדה כדין.
ניתנה היום, כ"ה כסלו תשע"ד, 28 נובמבר 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
