אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אלמוג נ' מדינת ישראל

אלמוג נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 02/02/2014 | גרסת הדפסה

בפ"מ
בית משפט השלום לתעבורה בחיפה
6838-01-14
26/01/2014
בפני השופט:
גיל קרזבום

- נגד -
התובע:
יואב אלמוג
הנתבע:
מדינת ישראל

החלטה

הבקשה וטענות הצדדים

לפני בקשה לביטול פסילה מנהלית למשך 30 ימים אשר הוטלה על המבקש לאחר שביצע עבירה של אי עצירת רכב לפני מסילת ברזל בניגוד לאור אדום מהבהב ברמזור, עבירה מתאריך 19.1.14.

לטענת המבקש האור ברמזור החל להבהב כאשר היה בסמוך מאוד למסילה ולא יכול היה לעצור את רכבו מבלי להיכנס לתחום המסילה. בהקשר זה, ב"כ הנאשם הדגיש כי על פי גרסת השוטרת רכב המבקש היה במרחק של 4-3 מ' ממתחם המסילה וגם אם נהג במהירות נמוכה של 20 קמ"ש, לא יכול היה לעצור בזמן וכל שנותר לו היה לפנות את הצומת במהירות כפי שעשה.

המשיבה מתנגדת לבקשה לאור חומרת העבירה וכן טענה לקיומן של ראיות לכאורה.

דיון והכרעה

לאחר שעיינתי בחומר החקירה, הגעתי למסקנה לפיה קיימות ראיות לכאורה להוכחות עובדות כתב האישום, עם זאת קיימת חולשה בראיות המצדיקה את קיצור תקופת הפסילה.

בנסיבות המקרה ציינה השוטרת רושמת הדו"ח כי רכב המבקש היה במרחק של 4-3 מטר לפני תחום המסילה כאשר הרמזור החל להבהב. מכאן שגם אם המשיב נהג במהירות נמוכה של 20 קמ"ש (5.5 מ/ש), לא היה מסוגל לבלום את רכבו ולהימנע מכניסה לתחום המסילה וכל שנותר לו היה לפנות את הצומת במהירות.

מנגד המשיב ציין בתגובתו כי נסע במהירות ולא שם לב לפעולת הרמזור ובשימוע ציין כי מדובר בחוסר תשומת לב רגעי. מדובר באמרות מפלילות.

כאמור, גם אם המשיב היה נוסע לאט ומבחין בפעולת הרמזור כשהוא 3-4 מ' מתחום המסילה, לא היה מצליח לבלום במועד.

הנאשם נוהג משנת 2000 ולחובתו 10 הרשעות קודמות ללא עבירות דומות וללא תאונת דרכים.

לאור האמור לעיל ובפרט לאור העובדה שהתיק אינו נקי מקשיים ראייתיים, אני מורה על קיצור הפסילה המנהלית באופן שתעמוד על 15 ימים במקום 30 ימים.

להודיע לצדדים.

ניתנה היום, כ"ה שבט תשע"ד, 26 ינואר 2014, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ