אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אליעזר נ' גל רהיט בע"מ

אליעזר נ' גל רהיט בע"מ

תאריך פרסום : 04/06/2012 | גרסת הדפסה

ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חיפה
1472-01-12
30/05/2012
בפני השופט:
עמית רוזינס

- נגד -
התובע:
סימה אליעזר
הנתבע:
גל רהיט בע"מ
פסק-דין

פסק דין

התובעת טענה בכתב התביעה, כי סיכמה עם הנתבעת שתייצר ותספק לה שלוש מיטות. לאחר ימים ספורים, כאשר התברר לה כי לא תזדקק לאחת המיטות, עקב מצבה הרפואי של אימה, היא פנתה אל הנתבעת וסיכמה איתה, כי במקום אחת המיטות הנתבעת תספק לה ספרייה, עבור אותו המחיר. כאשר הגיע המוביל לא הייתה עימו הספרייה ולכן, מסרה למוביל תשלום בסך 400 ₪ בלבד על חשבון מחיר הספרייה. הנתבעת לא סיפקה לה את הספרייה מעולם. לכן, התובעת דורשת החזר של 400 ה- ₪ ששילמה עבור הספרייה שלא קיבלה, 600 ₪ בגין כך שהמיטות שסופקו לה נעשו מבד שונה מזה שהוסכם עליו (באותו צבע אבל מסוג אחר) ו- 300 ₪ הוצאות.

הנתבעת טענה, כי לא סוכם עם התובעת על הספקת ספרייה במקום אחת משלוש המיטות שהוזמנו. שלוש מיטות יוצרו וסופקו לתובעת אולם היא סירבה לקבל את אחת המיטות וביקשה לאחר מכן לקבל ספרייה במקום המיטה. מכיוון שהמיטה כבר יוצרה עבור התובעת במיוחד על פי הזמנה, הנתבעת לא הסכימה לכך. המיטה השלישית נמצאת עד היום אצל הנתבעת וממתינה לתובעת. התובעת נשארה חייבת לתובעת את עלות המיטה השלישית.

דיון והכרעה

בדיון שהתקיים ביום 28/5/12, העידה בפני התובעת והעיד מטעמה אחיה. התובעת אמרה בעדותה בפני, כי היא עצמה לא הייתה נוכחת בעת אספקת המיטות אלא אחיה.

אחיה של התובעת (לדבריה נכה צה"ל והלום קרב), דיבר בהתרגשות רבה, היה מבולבל מאוד, נטה לשכוח פרטים רבים ואמר שתמיד מזכירים לו דברים.

במכתב שצורף לכתב התביעה טענה התובעת, כי אחיה צילם את הבד ממנו היו אמורות להיות עשויות המיטות, צילומים אשר יכולים להוכיח את העובדה שהמיטות סופקו עם בד אחר מזה שהוזמן.

התובעת סיפרה בעדותה, בין השאר, כי ביקרה אצל הנתבעת ביחד עם אחיה ראתה את הספרייה שהוכנה במקום המיטה, ואחיה אף צילם את הספרייה.

למרות זאת, התובעת לא מצאה לנכון להביא עימה את התמונות שצולמו לדיון.

אחיה של התובעת סיפר שנסע לנגרייה של הנתבעת כדי לראות את הספרייה ביחד עם החונך שלו אולם, התובעת לא מצאה לנכון לזמן את החונך להעיד על הדברים.

למרות שהייה בידי התובעת טופס הזמנה מפורט עבור שלוש מיטות, לא היה בידה להציג אישור בכתב על הסכמת הצדדים להחליף את המיטה השלישית בספרייה.

טענתה העירית של התובעת לוקה בחוסר הגיון מסוים - אם אכן הוסכם להחליף מיטה בספרייה, ללא כל התנגדות מטעם הנתבעת, והספרייה הייתה מוכנה כמו שטוענת התובעת שראתה במו עיניה ואחיה אף צילם אותה, אינני יכול לראות כל טעם סביר לכך שהנתבעת לא תספק את הספרייה. זאת בעיקר כאשר התובעת עדיין אוחזת בידה סך של 2,500 ₪, אשר לטענתה הסכימה לתת לנתבעת תמורת הספרייה.

מטעם הנתבעת העיד מר יאסין מוחמד, שהוא עובד אצל הנתבעת והיה נוכח בעת אספקת המיטות לתובעת. הוא אישר בעדותו את כל טענות ההגנה, והפנה לסעיף 7 לתנאי ההזמנה של שלוש המיטות לפיו, כל שינוי או ביטול של הזמנה מחייב בתשלום של 25% מערך הסחורה המבוטלת. עדותו הייתה תואמת והגיונית ולא מצאתי לנכון להטיל בה ספק.

לאור כל האמור ולאחר ששקלתי את טענות הצדדים והתרשמתי מעדויותיהם הגעתי לכלל מסקנה, כי לא עלה בידי התובעת להוכיח את טענותיה ואני מחליט לדחות את התביעה.

אני מחייב את התובעת לשלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 300 ₪.

המזכירות תשלח את פסק הדין לצדדים בדואר.

ניתן היום, ט' סיון תשע"ב, 30 מאי 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ