אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אליהו שיווק חשמל בע"מ נ' HISENSE INTERNATIONAL

אליהו שיווק חשמל בע"מ נ' HISENSE INTERNATIONAL

תאריך פרסום : 17/02/2011 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
45582-05-10
17/02/2011
בפני השופט:
ריבה ניב

- נגד -
התובע:
אליהו שיווק חשמל בע"מ
הנתבע:
HISENSE INTERNATIONAL
פסק-דין

פסק דין

1.התובעת הינה תאגיד ישראלי העוסק בשיווק מוצרי חשמל. הנתבעת, המבקשת , הינה תאגיד המצוי בסין המנהלת מפעל ליצור ומכירת מוצרי חשמל שונים ולה נציגות בישראל העוסקת בשיווק מוצרים.

2.בכתב התביעה טוענת התובעת כי נוהל מו"מ שהבשיל לכדי חוזה מחייב בדבר מתן זכות שיווק בלעדית למוצרי הנתבעת באמצעות התובעת. עוד נטען כי על סמך התחיבות הנתבעת הזמינה התובעת מוצרים ושילמה עבורם, ערכה בדיקות התאמה לתקן בסכומים נכבדים ונשאה אף בעלויות ההובלה.

לטענת התובעת חזרה בה הנתבעת מהסכמתה למתן בלעדיות והעמידה את המשיבה ללא סחורה במחסניה ובמצב בו היא מפרה התחייבויותיה כלפי לקוחותיה.

3.הואיל ואין מחלוקת כי לא נחתם חוזה בין הצדדים, מסתמכת התובעת על חילופי דוא"ל בין הצדדים, משלוח שטרי מטען לסחורה המוזמנת וטיוטות הסכמים. תביעתה בסכום של כ1,500,000 ₪ נשלחה לנתבעת בהונג קונג.

4.קודם להגשת כתב ההגנה הגישה הנתבעת (להלן "המבקשת") את בקשתה לסילוק התביעה על הסף. לטענתה לא בוצעה לה המצאה כדין, בית המשפט בארץ איננו הפורום הנאות לבירור המחלוקת, האמורה להתברר על פי כללי הICC בהונג קונג, סין, ולעיכוב ההליכים בתובענה בהתאם להוראות ס' 5 לחוק הבוררות התשכ"ח- 1968 לנוכח תניית בוררות בהסכם בין הצדדים שהמשיבה עותרת לאכיפתו. המבקשת אף הצהירה כי היא נכונה לקיים הליך כאמור .

5.הבקשה הוגשה זה מכבר ולא זכתה לתגובה. ביום 31/1/11 בישיבת קדם המשפט הודיע ב"כ המשיבה כי יגיש את תגובתו בימים הסמוכים וניתנה לו לצורך כך אורכה בת ששה ימים. משלא הוגשה הבקשה הנני מקבלת את הבקשה.

אציין כי אף לגופו של עניין (וככל הנראה השתכנעה בכך המשיבה) לא יוכל בית משפט זה לעסוק בסכסוך עסקי בין שתי חברות, האחת מהן מקום מושבה בחו"ל, ולאכוף עליה חוזה שטרם נחתם, ושעל פי תנאיו (ס' 16.1 לטיוטה), אין לבית משפט זה סמכות לדון בו, בהפרתו או באכיפתו.

6.יתר על כן, הדין החל על הסכסוך יהא דינה של אמנת סחר בינלאומית ששתי המדינות הנוגעות בדבר מכירות בה, (ס' 16.2), מירב עדי הנתבעת מקום מושבם בסין, שם גם התרחש המפגש בין שני הצדדים ובהסכמת הצדדים ינוהל הדיון באנגלית.

7.מכל האמור במקובץ הנני מקבלת את הבקשה ומורה על סילוק התביעה על הסף מכוח תקנה 101 (א) (2), (3) לתקנות סדר הדין האזרחי תשמ"ד- 1984.

אין צו להוצאות בהליך זה.

ניתן היום, י"ג אדר א תשע"א, 17 פברואר 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ