ת"א
בית משפט השלום נצרת
|
5118-10-09
07/06/2012
|
בפני השופט:
עירית הוד
|
- נגד - |
התובע:
מוחמד אגבריה
|
הנתבע:
1. מופיד אגבאריה 2. כלל חברה לביטוח בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
ב"כ הצדדים הסמיכו את בית המשפט ליתן פסק דין על דרך הפשרה, כאמור בסעיף 4 (ג) לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה – 1975 (להלן: "חוק הפלת"ד), על סמך טיעוני הצדדים בכתב.
התובע יליד שנת 1991 נפגע על פי הנטען בכתב התביעה בתאונת דרכים מיום 31.7.08 בהיותו הולך רגל. לאחר ששאלת החבות הוכרעה באמצעות בדיקת פוליגרף על פי הסכמה דיונית אליה הגיעו הצדדים, נותרה מחלוקת בשאלת הנזק בלבד.
לטענת התובע כתוצאה מהתאונה נגרמו לו כאבים בכתף יד ימין ונמצאה הגבלה בטווח תנועות עקב כאבים, שפשוף בעור ופגיעה באגודל שמאל. התובע לא אושפז. התובע עבר טיפולי פיזיותרפיה.
מומחה מטעם בית משפט קבע, כי לא נותרה לתובע נכות כתוצאה מהתאונה.
התובע מבקש לפצותו בגין הפסד שכר לעבר, עזרת צד ג', החזר הוצאות רפואיות ונסיעות וכאב וסבל.
לטענת הנתבעת, התובע היה קטין במועד התאונה. התובע צירף לסיכומיו תלוש שכר בודד ומכתב ממעביד לפיו התובע החל לעבוד בחודש התאונה. הנתבעת טוענת, כי מדובר במסמכים פיקטיבים ולא ברור במה עבד התובע וכן האם מדובר בעבודה חד פעמית אשל חופשת הקיץ. התובע לא צירף תלושי שכר נוספים על מנת להוכיח קיומו של הפסד וכן מדובר בתלוש שכר שהוצא רטרואקטיבית.
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ובמסמכים שהוגשו לתיק בית משפט ושקלתי טענות הצדדים, אני פוסקת על דרך הפשרה כדלקמן:
א. הנתבעים ישלמו לתובע פיצוי בגין התאונה בסך 18,500 ₪.
ב. בנוסף, ישלמו הנתבעים שכר טירחת עורך דין בשעור 12% מהסכום הכולל הנקוב בפיסקה א' דלעיל, וכן החזר אגרת בית משפט ששולמה משוערכת להיום.
ג. הסכומים האמורים ישולמו לידי ב"כ התובע בתוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין, שאם לא כן ישאו הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד מועד התשלום בפועל.
ד. בנוסף, לאחר שהתובע נמצא דובר אמת ובשים לב להוצאות שנגרמו לנתבע מס' 1 לאחר שהנתבעת מס' 2 לא נתנה לו ייצוג משפטי, מחייבת את הנתבעת מס' 2 בסכום כולל בגין הוצאות משפט ושכר טירחת עו"ד של הנתבע מס' 1 בסך של 3,200 ש"ח. הסכום האמור ישולם בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד מועד התשלום בפועל.
ד. בנסיבות העניין ונוכח הזמן השיפוטי שנחסך, ניתן פטור מיתרת אגרה.
5129371
54678313המזכירות תמציא לצדדים.
5129371
54678313
ניתן היום, י"ז סיון תשע"ב, 07 יוני 2012, בהעדר הצדדים.