ת"א
בית משפט השלום חדרה
|
49939-07-10
05/10/2010
|
בפני השופט:
חננאל שרעבי
|
- נגד - |
התובע:
ברק אבני
|
הנתבע:
המאגר הישראלי לביטוח רכב (הפול)
|
|
החלטה
1.בפני בקשה למינוי מומחים רפואיים בתחומי האורתופדיה והנורולוגיה.
2. הנתבעת מתנגדת לבקשה בנימוק כי פגיעות התובע קלות ואין כל ממצא אובייקטיבי המצדיק מינוי מומחים כאמור.
3.התובע נפגע בתאונת דרכים ביום 30/1/2010 והתובענה הוגשה ביום 28/7/2010, כשהמסמכים הרפואיים שצורפו, ברובם הגדול הם כחודשיים עד שלושה לאחר התאונה.
מדובר על תקופה קצרה מאוד שלאחר התאונה, שלא מן הנמנע כי הנזק טרם התגבש וכי התביעה הוגשה מוקדם מדי.
4.עיון במסמכים מלמד כי התלונות על כאבי ראש אודותם מתלונן התובע ברובן הן סובייקטיביות, וכי בדיקת סי.טי ראש שעשה התובע ביום 9/2/2010 היתה תקינה.
5.גם התלונות על כאבים באזור כתף שמאל, צוואר וגב תחתון היו ברובן תלונות סובייקטיביות שלוו בטיפולי פיזיותרפיה, שהועילו להטיב את הכאבים לפחות בכתף שמאל, כפי שאף נרשם במסמך רפואי מיום 7/2/2010 ע"י ד"ר זאב אשכול, טראומטולוג.
6.מעבר לכך, מסמך רפואי נוסף של ד"ר אשכול מיום 21/2/2010 מלמד כי ממצאיו והאורתופדיים כוללים רגישות צוארית ורגישות מצחית, אך לא מעבר לכך.
7.בדיקת אולטרסאונד של צואר שמאל מיום 3/5/2010 לא לימדה על בעיה חריגה באזור זה, ובדיקת אולטרסאונד של כתף שמאל מיום 31/1/2010 לא לימדה על בעיה בכתף שמאל.
8.כל אלה לכאורה מלמדים שפגיעתו של התובע בתאונה לכאורה קלה, ברת חלוף ואין ראשית ראיה לקיומה של נכות.
9.על כן הבקשה למינוי מומחים נדחית בזאת.
10.יחד עם זאת, כפי שכבר ציינתי לעיל, לטעמי התביעה הוגשה מוקדם מדי. על כן ככל שלתובע יתווסף חומר רפואי משמעותי, רשאי הוא להגיש בקשה חדשה למינוי מומחה/ים רפואי/ים.
11.אני קובע התיק לקד"מ בפני ליום 30/1/2011 בשעה 08:30.
עד 21 ימים לפני מועד הדיון יגיש התובע תחשיבי נזק מטעמו עם העתק במישרין לב"כ הנתבעת שיעשה כן עד 7 ימים לפני מועד הדיון.
ניתנה היום, כ"ז תשרי תשע"א, 05 אוקטובר 2010, בהעדר הצדדים.
א.שהרבני