חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אבני נ' המאגר הישראלי לביטוחי רכב "הפול" ואח'

תאריך פרסום : 02/11/2010 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום הרצליה
6970-01-09
02/11/2010
בפני השופט:
מאיר שנהב

- נגד -
התובע:
עמי אבני
הנתבע:
1. המאגר הישראלי לביטוחי רכב "הפול"
2. אבנר איגוד לביטוח לנפגעי רכב בע"מ

החלטה

1.סבורני כי מן הראוי לצרף לשני תיקים אלה את התיק השלישי המתייחס לחגית הדר כנפגעת נוספת על מנת שההכרעה בשאלת האחריות וחלוקתה, אם בכלל, תחייב ותסיים את ההליך בשאלה זו באופן יעיל וקצר.

ב"כ התובע המייצג אף את חגית הדר, יגיש את התביעה, במידת האפשר בהקדם, עם בקשה לאחד הדיון עם שני תיקים אלה, בקשה שככל הנראה אקבל.

2.באשר לת.א. 6970/01/09, סבורני כי אין זה ראוי לעכב את התשלום בגין הנזק הבלתי ממוני שלא יכול להיות שנוי במחלוקת. לא הוגשה בקשה לסתור את קביעת המל"ל וגם לא מצאתי טיעונים או ראיות להעדר אחריות בתיק זה ולפיכך שוכנעתי לחייב את הנתבעת בתיק זה המאגר הישראלי לביטוחי רכב בע"מ, לשלם לתובע תוך 20 יום מהיום את הפיצוי בגין הנזק הבלתי ממוני על פי התקנות (10% מהסכום המקסימלי כשיעורו נכון ליום התאונה 15.1.02), בתוספת הצמדה וריבית מאז ועד התשלום בפועל ושכ"ט עו"ד בשיעור של ח13% + מע"מ.

3.שוכנעתי למנות מומחה בתחום האורטופדי, שמינויו יכנס לתוקף החל מיום 1.1.11 על מנת שיבדוק את התובע בהתייחס לפגיעותיו בגין התאונה מיום 30.12.09 וחפיפה, ככל שישנה, לפגיעה הקודמת בתאונה שארעה ביום 15.1.02. מובהר כי מומחה זה לא יוכל לשנות את קביעת המל"ל בגין התאונה הראשונה אלא רק לקבוע אם קיימת חפיפה בין הפגיעות, ככל שישנה.

3.בשכרו של המומחה ישאו בשלב זה כל הנתבעות המבטחות בת.א. 29468/09/10. לא התעלמתי משאלת האחריות. לאחר שאכריע בה אורה על השבת הסכומים ששולמו ע"י נתבעות שלא תחובנה באחריות בגין תאונה זו.

4.ממנה כמומחה מטעם ביהמ"ש את ד"ר דרור משה, ברדיצ'בסקי 8 גבעתיים טל: 03-7321327.

5.ב"כ הצדדים יפנו למומחה תוך 30 יום מהיום וימציאו אליו תיעוד רפואי, כולל תיעוד המל"ל בהתייחס לתאונה הראשונה.

6.אבקש מהמומחה להשלים את חוות דעתו, לא יאוחר מיום 1.3.11, אלא אם יודיע לבית המשפט סיבת העיכוב בהשלמתה עד ליום זה.

7.הצדדים ישלימו כל ההליכים המקדמיים ביניהם, תוך 30 יום מהיום.

8.בקשת התובע למינוי מומחה בתחום הפסיכיאטרי, תוכרע בישיבה הבאה לאחר הכנת חוות הדעת של המומחה האורטופדי שמונה.

9.מורה על הגשת תצהירים ומוצגים בשאלת האחריות בתיק החדש באופן הבא:

תובע לא יאוחר מ- 30 יום מהיום.

נתבעות לא יאוחר מ- 5 ימים קודם לדיון הבא.

10.קובע קדם משפט נוסף ליום 27.3.11 שעה 08.30.

ניתנה והודעה היום כ"ה חשון תשע"א, 02/11/2010 במעמד הנוכחים.

מאיר שנהב, סגן נשיא

הוקלד על ידי: דורית אהרון

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ