ת"א
בית משפט השלום חיפה
|
5173-10-09
03/02/2011
|
בפני השופט:
מעין צור
|
- נגד - |
התובע:
רענן אביטל
|
הנתבע:
1. איילון חברה לביטוח בע"מ 2. יעקב מנדלאווי
|
|
החלטה
1.שמעתי את הצדדים בעניין הבקשה למינוי מומחים בהתאם לתקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), התשמ"ז-1986 (להלן: "התקנות"). לאור עמדת הצדדים, ולאור הלכת שיק נ' מטלון, (רע"א 1338/90 פ"ד מ"ד(2) 216), ולאחר שנוכחתי כי קיימת ראשית ראיה לאפשרות קיומה של נכות עקב התאונה, הנני מורה על מינויו של ד"ר גבריאל מוזס כמומחה מטעם ביהמ"ש בתחום האורטופדי.
2.המומחה יחווה דעתו בשאלה האם נותרה לתובע נכות כתוצאה מהתאונה הנדונה, ואם כן - מה שיעורה.
3.מקום שהתובע היה באי כושר לאחר התאונה, מתבקש המומחה, ככל שהדבר ניתן, להתייחס גם לשאלה זו, דהיינו, מהי תקופת אי הכושר ממנה סבל התובע.
4.בשלב זה תישא הנתבעת בשכר טרחת המומחה.
הנתבעת תסדיר תשלום שכר הטרחה מול המומחה עובר לבדיקת התובע.
5.תשומת לב הצדדים מופנית לתקנות, ובמיוחד לתקנה 8 לגבי המצאת מסמכים למומחה. הצדדים לא יעבירו כל מסמך המהווה חוות דעת.
6.תשומת לב המומחה מופנית להנחית ביהמ"ש ביחס לתעריפי מומחים. התעריף עבור חוות דעת רפואית לביהמ"ש הינו בסך של 4,300 ₪ בתוספת מע"מ (לא כולל בדיקות עזר).
7. לאחר קבלת חוות דעת המומחה, יגישו הצדדים תחשיבי נזק.
התובע יגיש תחשיב נזק מטעמו תוך 60 יום לאחר קבלת חוות דעת המומחה.
הנתבעת תגיש תחשיב נזק מטעמה תוך 30 יום לאחר מכן.
לתחשיבים יצרפו הצדדים את כל המסמכים אשר יש בהם להוכיח טענותיהם, וזאת על מנת שביהמ"ש יוכל לבחון טענות הצדדים וליתן הצעה מבוססת לסילוק התביעה בפשרה.
8.בהסכמת הצדדים, ישלח בית המשפט לצדדים הצעתו לסיום התיק בפשרה בכתב.
9.לתזכורת לבדיקת תחשיבים ביום 20.6.11.
10.מזכירות ביהמ"ש תשלח העתק ההחלטה למומחה.
ניתנה והודעה היום כ"ט שבט תשע"א, 03/02/2011 במעמד הנוכחים.
מעין צור, שופטת