ת"א
בית המשפט המחוזי חיפה
|
39510-05-10
22/02/2011
|
בפני השופט:
תמר שרון נתנאל
|
- נגד - |
התובע:
1. רחיב אבו רומי 2. מוחמד אבו רומי
|
הנתבע:
1. כאיד אבו רומי 2. יהונתן חסין 3. מרים חסין 4. נור טאהא 5. מוסא שאהין 6. מגיד חג'אזי 7. רשם המקרקעין נצרת
|
|
החלטה
בתביעה שהוגשה בתיק זה עותרים התובעים למתן פסק דין הצהרתי בדבר זכויותיהם בחלקה 56 בגוש 18582.
בבקשה דנן מבקשים התובעים להרשות להם לתקן שתי טעויות הדפסה שנפלו, לטענתם, בכתב התביעה, המתייחסות לזיהוי הנכס מספר החלקה וחלקו של הנתבע 1 בה. הבקשה הוגשה בעקבות החלטתי מיום 19.12.10, בבקשה מס' 1 בתיק, אשר הפנתה את תשומת ליבו של ב"כ התובעים לכך שמספר החלקה בנסח שצורף, אינו זהה למספר החלקה שבכתב התביעה.
הנתבעים 2 ו-3 וכן הנתבע 6 (כל אחד מטעמיו) מתנגדים לתיקון.
אומר, בקצרה, כי לא מצאתי כל ממש בהתנגדויותיהם, שכן מהמסמכים שצורפו ע"י התובעים לתביעתם ולבקשה עולה שאכן מדובר בטעויות הדפסה.
אין לדבר על שיהוי בהגשת הבקשה, שכן, כפי העולה מהאמור לעיל, המבקשים לא היו ערים לטעויות שנפלו בהדפסת כתב התביעה. כמו כן, לאור כך שמדובר בתיקון טעויות דפוס ולא בהוספת טענות, אף לא היה כל טעם וכל צורך לצרף לבקשה נוסח של כתב התביעה המתוקן, או מסמכים נוספים.
לפיכך, אני מתירה תיקון התביעה, כמבוקש.
מאחר שכתב התביעה המתוקן לא צורף לבקשה (למרות האמור בה), על התובעים להגישו בתוך 7 ימים מקבלת החלטה זו.
בשל התנגדויות הסרק שהוגשו, ראוי היה שאחייב את המשיבים 2-3 ו- 6, דווקא בהוצאות, גם לטובת אוצר המדינה, ורק לפנים משורת הדין אמנע מלעשות כך, בשלב זה, אולם הענין יובא בחשבון במסגרת הוצאות ההליך.
החלטה זו ניתנה על ידי כרשמת ביהמ"ש המחוזי בחיפה.
ניתנה היום, י"ח אדר א תשע"א, 22 פברואר 2011, בהעדר הצדדים.