ב"ל
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
|
11216-06
27/08/2013
|
בפני השופט:
יפה שטיין
|
- נגד - |
התובע:
1. מוחמד אבו טיר 2. קוותר אבו טיר
|
הנתבע:
ביטוח לאומי-סניף ירושלים
|
פסק-דין |
פסק דין
זהו פס"ד בתביעת התובעים להבטחת הכנסה ולשאלת אופן חישוב שווי נכסיהם וההכנסה הרעיונית מהם.
הרקע לתביעה:
א. התובעים הגישו תביעה לגמלת הבטחת הכנסה ביום 4/05 – תביעה שנדחתה בשל אי המצאת מסמכים.
ב.ביום 27/6/06 הוגשה תביעה זו, ולאחר שלא הומצאו תגובת ב"כ הנתבעים להחלטות בית הדין - נמחקה התביעה ביום 15/7/09. בפועל, ולאור הסכמת שני הצדדים – פסה"ד בוטל.
ג.ביום 5/5/10 הגישו הצדדים הודעה על הסדר דיוני כדלקמן:1) הצדדים מסכימים כי יש לשום שווי המלא את הנכס בבית סאחור בהתאם לחלקה של התובעת בירושה (למעט דירת האלמנה וכל עוד הינה בחיים), ואת דיר העיזים באום טובא. ביחס לאדמה העודפת באום טובא הצדדים מסכימים כי יש לשום אותה.2) לגבי שתי הדירות הנוספות שבאום טובא, בהן גרים בניו של של התובע עמאר ועולא מסכים הנתבע לשום שווי זכויות בניה בלבד בכפוף להמצאת המסמכים הבאים...3) בכפוף להמצאת המסמכים שפורטו בסעיף 2 לעיל, מסכים הנתבע לייחס לתובע שווי זכויות בניה בלבד בגין הדירה בה מתגורר עלאא החל מחודש 12/02 למשך 5 שנים בלבד, ואף לייחס לתובע שווי זכויות בניה בלבד בגין הדירה בה מתגורר עמאר מהיום בו עמאר נהג בו מנהג בעלים (בכפוף להצהרה שיגיש לנתבע, ולכל הפחות החל ממחצית שנת 2006) למשך 5 שנים בלבד.לעניין זה מבהירים התובעים כי המסמכים הנזכרים בסעיפים 2(ב) ו-2(ה) לעיל טרם נערכו וכי אף על פי כן יחיל הנתבע את האמור בסעיף 3 רישא לעיל.4). לאור האמור לעיל הנתבע יבצע שומה נוספת בתיק במסגרתה ישום השמאי את שווי זכויות הבניה של דירת הבן עלאא ושל דירת הבן עמאר.5)...6.לצדדים שורה הזכות לטעון לעניין גובה השמאות ולהביא ראיות בעניין..."
(להלן: ההסכם הדיוני).
ד.בדיון שקויים ביום 31/5/12 הסכימו הצדדים כדלקמן:1) בית הדין ימנה את השמאי דוד אנזנברג כשמאי מטעם בית הדין
(וככל שלא יוכל מכל סיבה שהיא שבית הדין ימנה שמאי אחר
מטעמו). המימון יהיה על ידי המוסד לביטוח לאומי.2) חוות הדעת של השמאים בתיק, יוצאו מהתיק. 3) השמאי יתבקש לשום את הנכסים הבאים: א. שווי הנכס בבית צחור בהתאם לחלקה של התובעת
בירושה, (למעט דירת האלמנה וכל עוד הינה בחיים). ב. ביחס לדיר העזים באום טובא והאדמה העודפת באום טובא.
ג. שווי זכויות הבניה של דירת הבן עלא באום טובא. ד. שווי זכויות הבניה של הבן עמר באום טובא.4) השמאי ייתן דעתו בין היתר להשפעת קיומו של צו ההריסה על
דירות הבנים עלא ועמר, ככל שקיים, וככל שלעובדה זו יש השפעה על שווי זכויות הבניה. השמאי יפרט את אופן החישובים
בעניין זה.
5) נשמרת זכותם של שני הצדדים לטעון ולהעלות כל טענה משפטית
שהיא. בין היתר רשאים הצדדים להתייחס לשאלות הבאות:
א. דרישת התובעים להשתחרר מההסדר הדיוני נוכח פסה"ד
בעניין מוחמד קוזלי. ב. טענות לעניין אופן חישוב השמאות. ג. כמו כן נשמרת זכותם של הצדדים לבקש כי השמאי ייחקר
על חוות דעתו. 6) ..."
ה.השמאי דוד זנדנברג אכן מונה בהסכמתו, והמציא לבית הדין חוות דעת מטעמו בו העריך את שווי הנכס באום טובא. באשר לעניין הנכס בבית סאחור – לא נתן כל שומה שהיא, לאור העובדה שהנכס נמצא באזור אליו לא יכול להיכנס ולבדקו, ולאור העובדה שלא היו לו די מסמכים לצורך קביעת השמאות ללא הביקור – זאת אף שהתבקש בשנית לערוך את השומה על סמך הנתונים שבתיק, ללא ביקור במקום.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת