מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אבוטבול אביב נ' שבס מטה י-ם - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אבוטבול אביב נ' שבס מטה י-ם

תאריך פרסום : 24/05/2010 | גרסת הדפסה
עת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב – יפו
2711-09
10/01/2010
בפני השופט:
צבי גורפינקל

- נגד -
התובע:
אבוטבול אביב (אסיר)
הנתבע:
שבס מטה י-ם

החלטה

העותר נדון ל 20 חודשי מאסר בגין עבירות של החזקת נשק וקשר לביצוע פשע והוא מבקש לצאת לחופשות. שב"ס מתנגד לכך משני טעמים.

הראשון שהעותר שייך למשפחת פשע והוצאתו לחופשה תסכן את הציבור. בעניין זה הוגשו מסמכים מאת המשפחה עם חוות דעת ועם הסברים על ענפי המשפחה השונים. ייאמר מייד, כי אילו המניעה לחופשה היתה עקב שיוכו של העותר למשפחת פשע הייתי מקבל את העתירה, שכן נכון הדבר שהעותר נולד למשפחה המוגדרת כמשפחת פשע או ארגון פשיעה, אולם הוא עצמו אינו מעורב במעשים הפליליים שיוחסו ליתר בני המשפחה וגם הרשעתו בהחזקת נשק אינה במסגרת ארגון הפשע אלא החזקה שאיננה קשורה בעבירות שבוצעו על ידי בני המשפחה האחרים. לא ניתן לסווג אדם רק משום שם משפחתו, ללא מידע קונקרטי הקושר אותו למעשים הפליליים המבוצעים על ידי יתר בני המשפחה והיותו בן משפחת אבוטבול, אינה הופכת אותו אוטומטית למי שנמנה על משפחת פשע. כאמור, הייתי מקבל את העתירה אילו התמצה הנושא בשיוכו המשפחתי או הארגוני של העותר.

הראש השני של התנגדות המשיב מתייחס למידעים של שב"ס דווקא ולא למידעים או הערכות וחוות דעת של המשטרה. על פי מידעים שהוצגו לעיוני ובמהלך הדיון ביקשתי אף לברר את מקור המידעים הללו וקיבלתי תשובה המניחה את הדעת לגבי מהימנותם, לכאורה, מידעים אלה מצביעים על מעורבות פלילית של העותר בתוך בית הסוהר ומצביעים על כך שהתנהגות זו אינה מאפשרת הוצאתו לחופשה.

מטבע הדברים ב"כ העותר אינו יכול להתייחס למידעים שהוצגו וכתוצאה מכך אינו יכול לטעון טענות לגופו של עניין, אולם דווקא משום כך בית המשפט אמור לשמש עיניים גם לסניגור ולכן לא הסתפקתי רק בעיון במידע אלא ביקשתי מקצינת העתירות לברר פרטים נוספים שנמסרו לי במעמד צד אחד ולאחר קבלת ההסברים, נחה דעתי, כי אכן יש במידעים כדי למנוע את חופשות העותר ולכן העתירה בעניין זה נדחית.

העותר ביקש לצרף ראש נוסף לעתירה בעניין הרעת תנאי המאסר שלו, שכן כאשר הועבר לאגף סגור נמנע ממנו לקבל ביקורים פתוחים. בינתיים הודיע ב"כ העותר, כי מתאפשר לעותר לקבל ביקורים פתוחים מאמו בלבד אך לא מחברתו. מאחר והעותר הועבר לאגף סגור והדבר הוא בשיקול דעתם של שלטונות הכלא מטעמים ענייניים, גם נושא הביקורים נושא אופי של סוג האגף בו נמצא העותר ולכן לא אוכל להתערב בנושא זה.

לאור זאת גם העתירה בקשר לסעד הנוסף נדחית.

ניתן/ה היום, 17.12.09 במעמד הצדדים.

צבי גורפינקל, שופט

ניתנה והודעה היום כ"ד טבת תש"ע, 10/01/2010 במעמד הנוכחים.

צבי גורפינקל, שופט

הוקלד על ידי: חניתה עזריה

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ