חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פורום עורכי דין

פורום ירושות וצוואות
מנהלי הפורום:
שרף אלקיים ושות' משרד עו"ד, LP - בוט משפטי ב - AI

פורום ירושות וצוואות הוקם כדי לתת מענה לשאלות בתחומים הנוגעים להורשה; איך עושים צוואה, מה פוסל צוואה, מה קורה אם לא עשו צוואה, מה קובעים דיני הירושה בסיטואציות שונות ועוד. מדובר בתחום מרכזי הנוגע לכל אחת ואחד מאיתנו. הפורום נועד לתת מענה לשאלותיכם בידי עורך דין מקצועי העוסק בתחום שנים רבות וישמח לייעץ לכם בכל נושא בדיני ירושות וצוואות. המענה בפורום נועד למתן מידע כללי וראשוני בלבד ולא נועד בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי. אין להסתמך על האמור מבלי להיוועץ עם עורך דין בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת החלטה.
מחבר: עובי תאריך: 24.07.2019 שעה: 16:26
שלום רב 1. אבי נפטר לפני מעל 10 שנים והיתה לו צוואה בה השאיר את כל רכושו (דירה וחשבונות בנק) לאמי ובמידה ולא תהיה בחיים אז לאחותי ולי (50:50). 2. חשבונות הבנק של אבי ואמי היו חשבונות משתופים בהם גם אחותי ואני היינו רשומים כשותפים, לא היה צורך בכל פעולה על מנת להשאיר את החשבונות פעילים ועל כן לא נדרשנו ולא הוצאנו צו קיום צוואה. 3. לאחרונה אמי נפתרה והשאירה צוואה די דומה, וכעת אנו נדרשים בצו קיום צווואה על מנת להעביר את הבעלות על הדירה (הדירה רשומה על שם אבי ואמי 50:50) ולחלק את החשבונות בין אחותי וביני (היורשים החוקיים והבלעדיים). האם אנו נדרשים להוציא 2 צווי קיום צוואה: א. צו קיום צוואה על אבי שהוריש הכל לאמי, שכבר אינה בחיים (בדיעבד) . ב. צו קיום צוואה על אמי שהורישה רכושה אל אחותי ולי. או לחילופין האם ניתן להסתפק רק בצו קיום צוואה על אמי המורישה רכושה לשני ילדיה (חלופה ב'), האם הגשה בקשה זו בלבד תאפשר רישום הנכס על שם אחותי ועל שמי וכן חלוקת החשבונות?
הוספת תגובה      הדפסת הודעה      פתח בחלון חדש

תגובות

תאריך
  29.07.2019
מחבר: איתן ליפסקר עו"ד תאריך: 29.07.2019 שעה: 13:41
שלום רב. יש צורך במתן צו קיום צוואה (אם יש צוואה) או צו ירושה (אם אין צוואה) לאחר כל נפטר. לכן, אם לא ביצעתם את התהליך הנ"ל לאחר פטירתו של אביכם ז"ל, יהיה צורך לבצעו כעת. בהצלחה.
  1. 1