- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
שלש שנות מאסר בגין חיפוי לפיגוע ההתאבדות בנווה שאנן
בימ"ש השלום ברחובות, השופטת רות לורך, גזר לאחרונה שלש שנות מאסר בפועל על פאמי נאצר, אשר הורשע על פי הודאתו בביצוע עבירה של חיפוי על עבירה בניגוד לסעיף 95 לחוק העונשין. מהודאת הנאשם עולה כי לא פעל בכדי למנוע את ביצוע פיגוע ההתאבדות בשכונת נווה שאנן בתל אביב בטרם ביצועו, אפשר את שהיית המפגעים בביתו והסתיר את אמצעי הפיגוע. בימ"ש כיבד את הסדר הטיעון בין הנאשם למדינה הגם שציין כי הנו מקל עם הנאשם.
עבירת חיפוי על עבירה, שבמהותה דומה לעבירת אי מניעת פשע [ס' 262 לחוק] ובאה להוסיף עליה, קבועה בפרק העבירות כנגד בטחון המדינה לצידה נקבע עונש חמור של 7 שנות מאסר. בהוראת חיקוק זו, הורחבה החובה לפעול לא רק בטרם ביצוע העבירה אלא גם כשהעבירה הביטחונית נעברה, לצורך מניעת השלמתה או תוצאותיה.
"דומני, שגבול דק עובר בין התנהגות זו אשר התביעה ייחסה בגינה לנאשם עבירה של חיפוי בלבד לבין סיוע לפיגוע." (השופטת רות לורך).
א 000803/97 מדינת ישראל נגד פהמי נאצר
מדור משפט פלילי
אתר המפשט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
