- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עבודות שירות לגבר שהורשע בריבוי נישואים
לגזר הדין בעניין מדינת ישראל נ' דאוד
בית משפט השלום בפתח תקווה גזר עונש של 4 חודשי עבודות שירות על גבר שהורשע בעבירה של ריבוי נישואין לאחר שבהיותו נשוי, נשא אישה נוספת.
על פי העובדות המפורטות בכתב האישום, הנאשם, ישראלי בן 44 תושב ג'לג'וליה נשא אישה נוספת בהיותו נשוי מאז שנת 1994 לאישה אחרת,ונישואים אלה אושרו בבית השרעי. לנאשם ולאישתו הראשונה אין ילדים,ואילו לנאשם ולאישתו השנייה תאומים והיא בהריון. הנאשם מתגורר לסירוגין עם נשותיו בטייבה ובג'לג'וליה לפי סדר שבועי, המתואם עם נשותיו, ומאחר והוא הודה בעבירה ולקח אחריות, המליץ שירות המבחן להימנע מהרשעה ולהטיל עליו של"צ.
הנאשם הסביר כי נשא אישה שנייה בשל בעיית פוריות של אשתו הראשונה, וכי היא הסכימה לנישואיו השניים ותמכה בהם, ואף יש לה קשר משמעותי עם ילדיו.
המדינה ביקשה לגזור על הנאשם 6 חודשי עבודות שירות וזאת תוך הסתמכות על פסיקה בעבירת ריבוי נישואין, ואילו ב"כ הנאשם ביקש להימנע מהרשעה, תוך שהוא מציין כי מדובר באקדמאי, נורמטיבי, וכי להבדיל מיהודי, שיכול לקבל היתר לשאת אישה שנייה, למוסלמי אין פתרון דומה ולפיכך מדובר בחוק מפלה.
סגנית הנשיאה השופטת ליה לב און קבעה כי יש להותיר את ההרשעה על כנה, ולגזור על הנאשם 4 חודשי עבודות שירות.
העונש המרכזי על עבירת ריבוי הנישואין עומד על חמש שנים, כאשר רף הענישה שקבעה הפסיקה הינו של מאסר בפועל, אשר בנסיבות מיוחדות ניתן לריצוי בדרך של עבודות שירות.
במקרה הנדון, כך נפסק, בהתחשב מחד בטיב העבירה ובאינטרס הציבורי להרתיע, ומאידך ברקע שעמד מאחורי ביצוע העבירה - רצון הנאשם בצאצא, וכן בהסכמתה ותמיכתה של אשתו הראשונה במעשה, ועברו הנקי, הוחלט כאמור לגזור על הנאשם עונש של 4 חודשי עבודות שירות.
לגזר הדין בעניין מדינת ישראל נ' דאוד
למדור: פלילי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
