חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

נדחו תביעות הדדיות של חברת חישתיל וחברת ירוק לבן

מאת: פיני קרן | : | גרסת הדפסה

סגנית נשיאת ביהמ"ש השלום בתל-אביב, השופטת יהודית שיצר, דחתה את תביעתה של חברת חישתיל, נגד חברת ירוק לבן צמחי נוי (ובעליה רעיה ועופר הר-ציון). כן דחתה השופטת, את התביעה הנגדית, שהגישה חברת ירוק לבן נגד חברת חישתיל.

בין חישתיל לבין עופר ורעיה הר-ציון, נחתם ב - 8.12.87, הסכם למתן זכויות הפצה בלעדיות למוצרי צמחיה, אשר מייצרת חברת חישתיל. ההתקשרות התקיימה בין השנים 1987-1996, כשההסכם היה תמיד לשנה והוארך אוטומטית, אלא אם צד אחד יביע התנגדות לכך. בשנת 1996, הפסיקה התובעת את התקשרותה עם הנתבעים, וזאת בהתראה של שישה חודשים על פי ההסכם. התובעת החזירה לנתבעת המחאת בטחון של הנתבעת שהופקד אצל התובעת. התובעת טענה כי הנתבעת נותרה חייבת לה סכום של כ - 587 אלף שקל, ולטענתה הושבה לנתבעת המחאת הביטחון בגין טעות, ואין בכך ויתור על דרישת החוב.

הנתבעת מצידה הגישה תביעה נגדית נגד חישתיל, וטענה כי בגין התקשרות, נגרמו לה הוצאות רבות בגין הרחבת העסק, העתקת מקום העסק.

השופטת קבעה, כי שני הצדדים לא הוכיחו את החוב לו טענו, לכן נדחו הן התביעה והן התביעה שכנגד.

ת"א 086103/99, חישתחל בע,מ נ' ירוק לבן צמחי נוי בע"מ.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין" www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות