חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

העליון: בעלי מניות אינם רשאים להגיש תביעה נגזרת בשם חברה בפירוק

מאת: ניצן בן הלוי-ארביב, עו"ד | תאריך פרסום : 16/02/2011 13:32:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין בנק הפועלים בע"מ נ' CIBEL FINANCIERE S.A ואח'

בית המשפט העליון קבע, כי בעלי מניות בחברה בפירוק לא יוכלו להגיש תביעה נגזרת בשמה, גם אם ישאו במלא מימון ההליכים.

בעלי מניות בחברות המצויות בהליכי פירוק, הגישו לבימ"ש שלפירוק בקשה לצוות על המפרק לתבוע את בנק הפועלים ובנק דיסקונט בטענה כי בהתנהלותם הביאו לקריסת החברות, או לחילופין, להתיר להם לתבוע את הבנקים בתביעה נגזרת. בבקשתם התחייבו בעלי המניות לממן את הליכי התביעות. ביהמ"ש קבע כי בעלי המניות יוכלו לנהל את התביעות אם יממנו את ההליכים במלואם, ויעמידו ערבות להבטחת ההוצאות.

על החלטה זו הוגש ערעור. לטענת המערער, בנק הפועלים, ביהמ"ש אישר למעשה הגשת תביעה נגזרת תחת חברה בפירוק, האסורה עפ"י חוק החברות.

השופט גרוניס קיבל את הערעור בקובעו כי נכסיה של חברה בפירוק כוללים גם זכויות תביעה, אולם מימושן כרוך במשאבים רבים, ולכן למפרק נתון שיקול דעת רחב האם לפתוח בהגשת תביעה בשם החברה, והוא אינו רשאי להחליט על כך בעצמו. כן ציין השופט, כי אמנם בדין האנגלי קיים מנגנון המחאת זכויות תביעה מהמפרק לגורם שמוכן לנהל את ההליך על חשבונו, אך בישראל טרם נעשה בכך שימוש, ומכל מקום, האפשרות כלל לא הובאה בפני ביהמ"ש שלפירוק.

נפסק, כי שגה ביהמ"ש שלפירוק כאשר אפשר לבעלי המניות להגיש תביעה נגזרת תחת חברה בפירוק, דבר שאינו אפשרי נוכח האמור בחוק. כן נקבע, כי לאור העובדה שתביעות החוב של הבנקים עולות לאין שיעור על סכום התביעה נגדם, אין כל הגיון לנהל את התביעות ע"י מי מהגורמים.

לפסק הדין בעניין בנק הפועלים בע"מ נ' CIBEL FINANCIERE S.A ואח'

למדור: הוצאה לפועל ובנקאות

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום הוצאה לפועל
בנק דיסקונט נדחה: לא יוכל לממש דירה שאינה רשומה על שם הלווים
עו"ד אברהם פלדמן [אילוסטרציה חיצונית: gajus, www.123rf.com]
העליון: ניתן לעכב יציאה מהארץ של תושב חוץ שמשתמט מחובות
עו"ד שמואל מיכאל, אילוסטרציה: kovah, unsplash

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ