חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

המדינה תשלם מאות אלפי שקלים לבעל מתחם בילוי בשכם שכניסתו למקום נאסרה

מאת: שירה הימן, עו"ד | תאריך פרסום : 05/05/2011 16:14:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין מסבאח נ' מדינת ישראל

בית משפט השלום בחיפה חייב את המדינה לפצות במאות אלפי שקלים בעל מתחם בילויים בשכם, בגין נזקים שנגרמו לו עקב העובדה שנאסר עליו להיכנס למתחם שנתפס ע"י צה"ל לאחר עזיבת החיילים את המקום.

התובע שהיה הבעלים והמחזיק של מרכז בילויים בהר גריזים בשכם הכולל מסעדה, אולם וגן אירועים, מטעי זיתים, גידולי ירקות ופינת חי, טען כי בתחילת חודש ינואר 2003 נכנסה יחידה צבאית למתחם הבילוי, תפסה אותו והשתמשה בו לצרכי אחסון ציוד, לינה, אכילה ורחצה של חיילים. לטענתו, למרות שהחיילים עזבו את המתחם בחודש אפריל 2003, נאסר עליו להכנס לשטח באופן סדיר רק בחודש אוגוסט 2004.

בתביעה שהגיש נגד המדינה, דרש התובע פיצוי של 780,557 שקלים בגין הנזקים הרכושיים שנגרמו למתחם הבילוי לאחר שהות החיילים.

המדינה טענה כי התביעה התיישנה, ובפסק דין שניתן בעניין התקבלה טענת ההתיישנות, כאשר בנוסף נקבע כי המעשים המיוחסים לחיילי צה"ל בתביעה אינם נכללים בגדר המונח פעולה מלחמתית והינם לכל היותר 'מעשה אחר'. ערעור שהגיש התובע התקבל בכל הנוגע לנזקים העקיפים בלבד, והתיק הוחזר לבית משפט השלום.

השופטת ישראלה קראי-גירון קבעה, כי יש לקבל במלואה את התביעה בכל הנוגע לנזקים העקיפים. נקבע, כי טענו של התובע כי מתחם הבילוי נתפס ואוכלס לתקופה של כארבעה חודשים לצורכי לינה, רחצה ואכילה של חיילים לא נסתרה, ומשלא הובאה כל ראיה המסבירה את הצורך בתפיסת המתחם, והמשך האיסור לבעלי המקום להיכנס אליו לאחר עזיבת החיילים, הרי שיש לקבוע כי התובע הוכיח את טענותיו. בנוסף נקבע, כי לא נסתרו טענות התובע כי המתחם ניזוק בשל פעילות בלתי מוסברת של החיילים.

"לא יעלה על הדעת כי גרימת הרס כה רבה למתחם שנתפס ע"י חיילי צה"ל במשך ארבעה חודשים, בהם לא הובאה כל עדות כי התרחשה פעילות מלחמתית במתחם, תישאר ללא כל בדיקה. היה על הגורם האחראי לפינוי המתחם להבהיר מהי הסיבה להרס המשמעותי כל כך שנגרם למתחם הבילוי ואם אכן מדובר בוונדליזם לשמו ייבדק העניין ע"י רשות מוסמכת בצה"ל יוסקו מסקנות ויופקו לקחים" כתבה השופטת.

עוד נקבע, כי לא הוכח ששהות החיילים במקום מהווה לכשעצמה פעולה מלחמתית, או כי הנזקים שנגרמו למקום נובעים מפעולה מלחמתית.

לעניין הנזק, נפסק, כי התובע ומנהל החשבונות של המתחם הציגו ראיות, בעוד שהמדינה בחרה שלא להביא עדים מטעמה לעניין זה, ולפיכך יש לקבל את התביעה במלואה.

לפיכך, חויבה המדינה לשלם לתובע 380,000 ש"ח בגין נזקיו העקיפים ובנוסף חויבה לשלם לו פיצוי של 50,000 שקלים בגין נזק לא ממוני ,והוצאות משפט של 50,000 ש"ח.

לפסק הדין בעניין מסבאח נ' מדינת ישראל

למדור: דיני נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות
עצורה נחבלה בעודה אזוקה – המשטרה תפצה
עו"ד דניאל קופלר אילוסטרציה חיצונית: Matthew Benoit, www.123rtf.com
סדרן עגלות נפל ב"מגה", הפיצוי: כ-160 אלף שקל
עו"ד שי טביב (מאור סטודיו לצילום) [אילוסטרציה חיצונית: Markus Spiske on Unsplash]
שירביט הציגה סרטון של התובע רץ וקופץ, ובכל זאת תשלם לו 433,000 שקל
עו"ד בארי קפלן | אילוסטרציה: online-marketing, unsplash

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ