לגזר הדין בעניין מדינת ישראל נגד ד.ע.
בית משפט השלום בצפת גזר על בן שתקף את אמו, גידף אותה, היכה אותה באגרופיו, חנק אותה, ואיים עליה שלא תפנה למשטרה, עונש של מאסר על תנאי והתחייבות עצמית למשך שנתיים וקבע: הבן אינו בעל דפוסי התנהגות עבריינית.
בכתב אישום שהוגש נגד הבן, הוא הואשם בביצוע עבירות איומים ותקיפת סתם, לאחר שתקף את אמו, קילל אותה, היכה בה באגרופיו וחנק אותה, ואיים עליה כי במידה והיא תזמין משטרה הוא ימשיך להרביץ לה. הצדדים הגיעו להסדר טיעון, והנאשם הודה בכתב אישום מתוקן, שהושמטה ממנו עבירת האיומים.
בטיעוניה לעונש, המדינה הדגישה את חומרת המעשה, ועתרה לעונש של מאסר בפועל, אשר ירוצה בעבודות שירות ומאסר על תנאי.
מנגד טען הבן, כי יש לזקוף לזכותו את הודייתו בכתב האישום, את היעדר עברו הפלילי ואת העובדה שלא היפר את מעצר הבית בו היה נתון. כן הדגיש, כי הבין את טעותו החמורה, כי הפיק את הלקח ממעשיו וכי ההליך הפלילי היה מרתיע ומשמעותי עבורו, ואין צורך בענישה מחמירה של מאסר בפועל, אלא ניתן להסתפק בעונש של עבודות שירות.
אמו של הנאשם הוסיפה, כי סלחה לו והביעה תקווה כי בעתיד בנה יהיה בסדר.
השופט אורי גולדקורן גזר על הבן כאמור, עונש של מאסר על תנאי למשך שנתיים והתחייבות עצמית של 5,000 ש"ח למשך שנתיים, כי ימנע מביצוע אותן עבירות.
נקבע, כי מעשיו של הבן, משתייכים למשפחת עבירות האלימות במשפחה ולתת הקבוצה של אלימות ילדים כלפי הוריהם.
עם זאת נקבע, כי בשיקולים לקולא בעונש, יש לראות, בראש ובראשונה את הודאתו של הבן במסגרת הסדר הטיעון, אף שלא כלל הסכמה באשר לענישה, גילו הצעיר כבן 21, והיעדר עברו הפלילי, ואת העובדה שהנאשם תואר בתסקיר שירות המבחן כבעל נתונים אישיותיים דלים וכמי שאינו בעל דפוסי התנהגות עבריינית.
לגזר הדין בעניין מדינת ישראל נגד ד.ע.
למדור: פלילי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.