להחלטה בעניין חברת החדשות הישראלית בע"מ ואח' נ' מדינת ישראל ואח'
ביהמ"ש המחוזי מרכז התיר לחברת החדשות, YNET והערוץ הראשון, לפרסם חלקים מקלטות השחזור והחקירה של אביב בן בסט, אשר הוגש נגדו כתב אישום בעבירת רצח, לאחר שדקר למוות בעל אולם אירועים, אך לבסוף הורשע בהריגה בלבד בעטיו של הסדר טיעון.
חברת החדשות, YNET והערוץ הראשון הגישו לביהמ"ש בקשה כי יתיר להן לפרסם קטעים מקלטות השחזור והחקירה של אביב בן בסט, אשר הואשם ברצח לאחר שבשנת 2010 דקר למוות בעל גן אירועים בפתח תקווה, בזמן שהתקיימה בו חתונה, אלא שבעקבות הסדר טיעון, אליו הגיעה המדינה, לטענתה נוכח קשיים ראייתיים, תוקן כתב האישום המקורי, כך שבסופו של דבר הורשע בן בסט בהריגה בלבד.
לטענת המבקשות, נוכח הפער בין כתב האישום המקורי למתוקן, הן מעוניינות לפרסם כתבת תחקיר, שתבחן את השיקולים שהביאו לשינוי כתב האישום. כן טענו, כי משפחת המנוח והנאשם מסכימים לבקשה.
המדינה לעומת זאת, התנגדה לבקשה בטענה כי כל שעומד בבסיסה הוא הרצון לייצר 'אייטם תקשורתי', וכי אין בקלטות כדי להבהיר את השיקולים שעמדו בבסיס הסדר הטיעון. עוד נטען, כי עומד בפני ביהמ"ש העליון ערעור על חומרת העונש, כך שפרסום הקלטות בתקשורת, עלול לפגוע באמון הציבור בביהמ"ש, וכי יש בהתרת הפרסום כדי לפגוע בנכונות נאשמים לשתף פעולה בחקירות בעתיד.
השופט רמי אמיר קיבל את הבקשה וקבע, כי קיים אינטרס ציבורי ממשי לפרסם את הקלטות, ולא מדובר בסקרנות או במציצנות, שכן מדובר בתיק שסוקר באופן נרחב בתקשורת, כאשר כתב האישום הוגש תחילה בגין עבירת הרצח החמורה, והסתיים בהסדר טיעון בעבירת הריגה.
"בנסיבות כאלו יש לגיטימיות בבקשת העיתונות והתקשורת לבחון באופן מעמיק, ולעיני הציבור, את שיקולי התביעה ואת התנהלות המכון לרפואה משפטית, ולשם כך יש לאשר לנציגי העיתונות והתקשורת 'להציץ אל מעבר לפרגוד' כדי להחשף למלוא האינפורמציה, ולהיות מסוגלים להציג זאת בכתבת תחקיר טלויזיונית או אחרת", כתב השופט וקבע, כי מנגד לא קיים כל אינטרס לגיטימי: משפחת המנוח מסכימה לפרסום, ונוכח הסכמת הנאשם לפרסום, גם לא ייגרם נזק לחקירות עתידיות ובאשר לתקינות ההליך השיפוטי, הרי שהערעור נוגע לחומרת העונש בלבד, ולכן אין בפרסום הקלטות כדי להשפיע משמעותית על ביהמ"ש.
לפיכך נפסק, כי המבקשות יכולות לפרסם את קלטות השחזור של הנאשם, כשהפרקליטות תמסור אותן להן תוך 7 ימים, והפרסום ייעשה לא מוקדם מחלוף עשרה ימים מיום מתן ההחלטה.
להחלטה בעניין חברת החדשות הישראלית בע"מ ואח' נ' מדינת ישראל ואח'
למדור: פלילי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.