לפסק הדין בעניין זאפ מחשוב בע"מ נגד ארקדיה מולטימדיה בע"מ
בית משפט השלום בת"א קבע כי חב' זאפ, הבעלים של אתר אינטרנט אשר מציג השוואות מחירים של מוצרים שונים מספקים שונים, לא הפרה חוזה שכרתה עם ספק.
לטענת הנתבעת (הספק), התובעת הפרה עמה את ההסכם בכך שאפשרה לגולשים לחוות את דעתם עליה באמצעות משוב, אשר פגע במוניטין של החברה.
לדברי השופט מנחם קליין: "חופש הביטוי וחופש המידע השמורים לכל פרט קיימים גם באמתחתה של התובעת ושל הגולשים המעוניינים להביע דעתם על מוצר כזה או אחר וספק כזה או אחר. אינני מסכים כי מתן ביטוי לדעתם של הגולשים יכול להוות הפרת ההסכם".
עוד נקבע, כי אין לקבל את הטענה כי חוות דעת של גולש שאיננה חיובית משפיעה כה קשות על עסק כזה או אחר. נפסק, כי מרחב האינטרנט הינו נטול גבולות כאשר תגובה אחת לא יכולה להשפיע עד כדי כך שלא ישולמו כלל התשלומים שנדרשו ע"פ החוזה.
לפסק הדין בעניין זאפ מחשוב בע"מ נגד ארקדיה מולטימדיה בע"מ
למדור תקשורת
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.