אישום בעבירה של נהיגה במהירות מופרזת, על סמך צילום במצלמה אלקטרונית

מאת: אלון מרגלית, עו"ד | :

ת 14424/02 מדינת ישראל נ' וויטיץ מלאכי

בימ"ש לתעבורה בחיפה זיכה את הנאשם, מחמת הספק, מעבירת נהיגה במהירות מופרזת. כתב האישום התבסס על צילום רכבו של הנאשם במצלמה אלקטרונית.

השופט א' סלאמה קבע כי התביעה לא עמדה בנטל ההוכחה הדרוש, לאחר שמספר פגמים בעבודתה יצרו, במצטבר, ספק סביר באשמת הנאשם.

בצילום הופיעו שני כלי רכב ולא ניתן היה לדעת מן הצילום בלבד, למי מבין שני כלי הרכב מיוחסת העבירה. יחד עם זאת, התביעה נמנעה מלהעיד את מפענח הסרט בעניין זה.

בנוסף, לא עלה בידי התביעה להוכיח את תקינות "שרשרת הסרט", ודהיינו כי לא נעשו שינויים בסרט הצילום עד להגיעו לפיתוח במעבדה.

התביעה גם לא הזמינה למתן עדות את השוטר שבדק את המצלמה, על אף שהנאשם ביקש לחקרו בחקירה נגדית בנוגע לתקינות המכשיר.

ת 14424/02 מדינת ישראל נ' וויטיץ מלאכי

למדור דיני תעבורה

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך