חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

4 חודשי עבודות שירות לאזרח ישראלי שנסע לאיראן ללא היתר הרשויות

מאת: ניצן בן הלוי-ארביב, עו"ד | : | גרסת הדפסה

לגזר הדין בעניין מדינת ישראל נ' סולימאני

בית משפט השלום בבאר שבע הרשיע אדם שנסע לאיראן ללא היתר, בעבירת יציאה שלא כדין עפ"י החוק למניעת הסתננות וקבע, כי במקרה כזה, בו קיים חשש לביטחון המדינה וכאשר הנאשם לא שעה לאזהרות הרשויות, אין הצדקה להימנע מהרשעה.

לנאשם, אזרח ישראלי יליד איראן, נכסים בבעלותו באיראן. הוא ביקש לטפל במכירת הנכסים, ולשם כך פנה לקונסוליה האיראנית באיסטנבול והגיש בקשה למסמכים שיאפשרו לו להיכנס למדינה. בעקבות זאת, הוזהר הנאשם ע"י המשטרה וע"י הרשויות פעמיים, שיציאה לאיראן ללא היתר ראש הממשלה או שר הפנים אסורה, אך הוא המשיך לקיים קשר עם הקונסוליה האיראנית. לאחר שהתקבל עבורו אישור כניסה זמני, וללא קבלת היתר מהרשויות כאמור, נסע הנאשם לאיראן, תוך הסתרת מטרת נסיעתו מהשלטונות האיראנים ותשלום שוחד לשם קבלת תעודת זהות. במהלך שהייתו בת החודש שם, נחקר פעמיים ע"י שירות המודיעין האיראני.

הנאשם, חסר עבר פלילי, הודה במסגרת הסדר טיעון בעבירת יציאה שלא כדין לפי החוק למניעת הסתננות, שכן במעשיו "העמיד את עצמו בסיכון כי יופעל עליו לחץ לפעול נגד בטחון המדינה או שיעצר ומדינת ישראל תצטרך לפעול לשחרורו", אך ביקש להימנע מהרשעתו.

עפ"י תסקיר שירות המבחן, לנאשם, שעלה ארצה מטעמי ציונות, יש אח המתגורר באיראן, למשפחתו נותרו שם נכסים רבים, והוא ראה בנסיעתו לשם שליחות ואחריות משפחתית. על כן, הומלץ כי תבוטל הרשעתו ויוטל עליו שירות לתועלת הציבור. לטענת הנאשם, יש להימנע מהרשעה שכן העניין נופל בחריגים לחוק שקובעת הפסיקה, לא קיים סיכוי להישנות העבירה, הוא לקח אחריות על מעשיו והביע צער עליהם, והרשעתו עלולה לפגוע בפרנסתו. מנגד טענה המדינה, כי מדובר בעבירה חמורה, כאשר הנאשם בחר להתעלם מהאזהרות, לקח סיכון "ובכך עשה דין לעצמו תוך שהוא בז לשלטונות החוק".

סגנית הנשיא, השופטת דרורה בית אור קבעה, כי הכלל הוא שנאשם שהודה או שהוכחה אשמתו, יורשע, וביהמ"ש ימנע מהרשעה במקרים חריגים, תוך בחינת נסיבותיו האישיות של הנאשם ונסיבות העבירה, למול האינטרס הציבורי. במקרה זה נקבע, כי מדובר בעבירה העלולה לפגוע בביטחון המדינה, כאשר הנאשם התעלם מאזהרת הרשויות. על כן, לא מתקיים המצב החריג המאפשר הימנעות מהרשעה ויש להעדיף את האינטרס הציבורי.

לפיכך נגזרו על הנאשם 4 חודשי מאסר בעבודות שירות, 10 חודשי מאסר על תנאי לשלוש שנים, צו מבחן ל-6 חודשים וכן 2,000 ש"ח קנס או 5 ימי מאסר.

  • ב"כ המאשימה: המתמחה מירב כהן
  • ב"כ הנאשם: עו"ד סעדה

לגזר הדין בעניין מדינת ישראל נ' סולימאני

למדור: פלילי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים


קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות