12 שנות מאסר בפועל לאם שהטביעה את בנה
לפסק הדין בעניין מדינת ישראל נגד רגינה קרוצקוב
הנאשמת הורשעה ברצח לאחר שהודתה שהטביעה את בנה בעת שרחצה אותו בגיגית. בית המשפט קיבל את הסדר הטיעון בין הצדדים וגזר עליה 12 שנות מאסר בפועל.
הנאשמת רחצה את בנה, בן הארבע, בגיגית ולאחר שסירב לצאת ממנה, אחזה בראשו, הטביעה אותו בכוח ולא הרפתה מאחיזתה עד שנפח את נשמתו. כשלוש שעות לאחר מכן, התקשרה למוקד 100 והודיעה כי הרגה את בנה. בהסדר הטיעון בין הצדדים הומרה עבירת הרצח לעבירת הריגה והוסכם על עונש מאסר לתקופה של 12 שנים בלבד.
המדינה טענה כי הסכמתה להסדר הטיעון נבעה מהקושי האובייקטיבי לקבוע את מצבה הנפשי של הנאשמת במועד ביצוע העבירה ומקורות חייה המצערים. הנאשמת, כיום בת 23, עלתה לארץ בילדותה ונאנסה בהיותה בת 16, אירוע שהביאה לצריכת אלכוהול בכמויות גדולות. בנוסף, סבלה הנאשמת ממצוקה כלכלית, חוסר תמיכה מצד בן זוגה בגידול הילד וכן חיה עם הוריה וטיפלה באימה שסובלת מניוון שרירים.
באת כוח הנאשמת צידדה גם היא בהסדר הטיעון, תוך הדגשת נסיבותיו החריגות של המקרה, שהביא את הנאשמת, שהייתה מוכרת כאמא אוהבת, דואגת ומסורה, לביצוע מעשה כה בלתי אופייני לה, כתוצאה מחוסר אונים וחוסר יכולת להתמודד עם קשיי החיים ורצונה לשים קץ לחייה.
בית המשפט המחוזי בתל אביב, בחן את הסדר הטיעון שהוצע, וקבע כי יש לפעול לפי גישת האיזון. כלומר, על בית המשפט לקיים את הסדר הטיעון, בשל חשיבותו ומעמדו, ויחד עם זאת לשקול את השיקולים הראויים לעונש, כגון אינטרס הציבור, טובת ההנאה שניתנה לנאשם, מידת ההקלה בעונש והקושי בהשגת הודיית הנאשם.
בין השיקולים, הובאה בחשבון התנגדות אב המנוח להסדר הטיעון ובקשתו להחמיר בעונש הנאשמת ולהטיל עליה 25 שנות מאסר. לדבריו, הנאשמת הייתה שפויה לחלוטין בעת ביצוע העבירה וכן אין זו הפעם הראשונה בה היא מנסה לרצוח את בנה.
לאור האמור ולאחר בחינת נסיבות המקרה, הוחלט לכבד את הסדר הטיעון ועל הנאשמת הוטל עונש מאסר של 14 שנים, מהן 12 שנים לריצוי בפועל והיתרה על תנאי.
- ב"כ המאשימה: עו"ד בן טולילה
- ב"כ הנאשמים: עו"ד חיון
לפסק הדין בעניין מדינת ישראל נגד רגינה קרוצקוב
למדור: פלילי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.