אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מיסים >> תשלום פיצוי לשותף שפרש - הוצאה שניתנת לניכוי

תשלום פיצוי לשותף שפרש - הוצאה שניתנת לניכוי

מאת: פיני קרן | תאריך פרסום : 12/09/2002 14:12:00 | גרסת הדפסה

שופטת בית משפט המחוזי בתל אביב, השופטת ברכה אופיר תום, קבעה כי יש לאפשר ניכוי של תשלום שנפסק מן ההכנסה המיוחסת לכל אחד מהשותפים בשותפות "בבלי מילנר ושות'", וזאת בשנה שבה שולם פיצוי למר לוטקר, רואה חשבון שפרש מן השותפות. החלטה זו היתה נוכח העובדה שלוטקר עצמו מוסה באותה שנה על כל ההכנסה שצמחה לו מן התשלום שקיבל מן השותפות, בעת הפרישה.

השופטת נדרשה בפסק הדין להכריע בסוגיה עקרונית, האם יש לסווג את התשלום שהוטל על השותפים לשלם לשותף הפורש, כתשלום פירותי, שניתן לנכות כהוצאה מההכנסה או שהוא מהווה תשלום בעל אופי הוני, שאינו מותר בניכוי.

לוטקר עבד בשותפות מאז שנת 1956 כמתמחה, ונעשה בשנת 1969 שותף בה. בנובמבר 1992, הודיע השותף הבכיר דן בבלי ללוטקר כי החל משנת 1993 יופחת חלקו בשותפות כדי מחצית וכי יהיה עליו לפרוש מן השותפות ביולי 1994. לוטקר, שסבר שלשותפיו לא היתה סמכות לפטרו, טרם הגיעו לגיל הפרישה, הפנה את המחלוקת, בהסכמת שותפיו, לבוררות בפני השופטת חנה אבנור. השופטת אבנור קבעה שעל השותפות לפצות את לוטקר והחלטה זו אושרה בשנת 1994 על ידי הנשיא וינוגרד.

פקיד השומה תל אביב - יפו 1, סרב להתיר לשותפים לנכות את ההוצאה בגין הפיצויים ללוטקר מהכנסותיהם וקבע כי מדובר בתשלום בעל אופי הוני. השותפים ערעורו על ההחלטה בפני השופטת אופיר - תום.

השופטת קיבלה את טיעוניהם של המערערים, לפיהם אי גריעת תשלום הפיצויים ללוטקר מן ההכנסה המיוחסת לשותפים, יש בה כדי לגרום למיסוי כפול של אותה הכנסה.

עמ"ה 001093/00 רו"ח בבלי דן נ' פקיד שומה ת"א - יפו 1

למדור דיני מסים

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום מיסים באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום מיסים

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ