קיים כיסוי ביטוחי בין מועד חתימת המבוטח על הצעת הביטוח למועד חיתומה
לפסק הדין בעניין כמיל חכים נגד מנורה חברה לביטוח בע"מ
האם קיים כיסוי ביטוחי כאשר מקרה הביטוח אירע בין מועד חתימת המבוטח על הצעת הביטוח לבין מועד חיתום ההצעה על ידי המבטחת ?
בית המשפט המחוזי בחיפה השיב בחיוב על שאלה זו, וקבע, כי חוזה הביטוח נכנס לתוקפו בטרם אירע מקרה הבטוח, ולפיכך, זכאי המערער לתגמולים על פי הפוליסה.
הצעת הביטוח נתקבלה במשרדי המבטחת ביום 8.4.98 וביום 21.4.98 נתקבלה החלטת החיתום. ביום 23.4.98 הופקה הפוליסה ובה צויין כי מועד תחילת הביטוח הינו 1.4.98 ובמועד זה אף חוייב חשבון הבנק של אשת המערער במלוא הפרמיה לכל חודש אפריל. ביום 6.4.98 נפגע המערער בתאונה, בגינה ביקש לקבל תגמולי ביטוח ע"פ הפוליסה. המבטחת טענה, כי במועד התאונה טרם נכנסה הפוליסה לתוקף.
ע"פ הצעת הביטוח, חוזה הביטוח יכנס לתוקפו בכפוף לכך שהצעת הביטוח תאושר על ידי המבטחת, וכי הפרמיה הראשונה שולמה במלואה. נקבע, כי משהתקיימו תנאים אלה, מנועה המבטחת מלטעון לחוסר תקפותה של הפוליסה.
בית המשפט דחה את טענת המבטחת לפיה הכיסוי הביטוחי חל רק ממועד חיתום ההצעה, וזאת נוכח גביית דמי הפרמיה למלוא התקופה כפי שהוגדרה בפוליסה, ולא ממועד החיתום. קבלת טענת המבטחת תביא למעשה לגביית פרמיה ללא כל סיכון כלכלי, דבר העומד בסתירה למהות הרעיון הביטוחי.
- ב"כ המערערים: עו"ד י. יונגר ואח'
- ב"כ המשיבים: עו"ד בורבין, עו"ד ויסאם דעאס
לפסק הדין בעניין כמיל חכים נגד מנורה חברה לביטוח בע"מ
למדור: ביטוח
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.