קטינה לא תוחזר לארה"ב- מקום מגוריה הרגיל הוא בישראל

מאת: אורנית אבני-גורטלר, עו"ד | :

תמש 47481/05, פלוני נגד פלונית

בית המשפט לענייני משפחה במחוז ת"א דחה תביעה של אב להחזרת בתו הקטינה לארה"ב.

לטענת האב, קתולי ואזרח ארה"ב, האם- יהודייה ואזרחית ישראל- הודיעה לו באמצעות הדואר האלקטרוני כי אין בכוונתה להחזיר את בתם הקטינה לארה"ב, ואי ההחזרה הזו עולה לגדר מעשה חטיפה.

השופט יהושע גייפמן קבע, כי לא הוכח שמקום המגורים הרגיל של הקטינה בארה"ב, ומטעם זה לא הוכחה עילת התביעה. הפרמטר "מקום מגורים רגיל" של קטין לא הוגדר באמנת האג, ובחינתו הן ע"פ האסכולה העובדתית והן ע"פ האסכולה הכוונתית מוכיחה, כי מקום המגורים הרגיל של הקטינה היה בישראל ולא בארה"ב. כך למשל, עולה כי המקום היחיד בו שהתה הקטינה עם האם באופן הממושך והרציף ביותר בתקופת חייה היה בישראל. כמו-כן הקטינה מטופלת מזה כשנה ע"י רופא ילדים בישראל במסגרת קופת חולים "מכבי".

עוד נפסק, כי גם אם היה נקבע כטענת האב, שמקום המגורים הרגיל של הקטינה בארה"ב, הרי שהוכחה טענת הגנה של הסכמה - המביאה לדחיית התביעה: האב קנה לאם ולקטינה כרטיסי טיסה לישראל בכיוון אחד. כמו-כן האב הודה שבמשך שבעה חודשים מאז הגיעו האם והקטינה לישראל לא ביקר את הילדה.

נקבע, כי המו"מ שהתנהל לאחר הגעת האם לישראל אינו משפיע על טענת ההסכמה. ע"פ הפסיקה, משהתגבשה ההסכמה לשינוי מקום מגוריו של הקטין, לפני הנסיעה לישראל ב-15.9.06 -הרי שהאב לא יכול לחזור ממנה.

תמש 47481/05, פלוני נגד פלונית

למדור משפחה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים


קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך