חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסילת רישום אפוטרופוס כמוטב בקופת הגמל של החסוי

מאת: שירה הימן, עו"ד | תאריך פרסום : 25/07/2007 14:08:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין הולצברג נגד מירז

בית המשפט העליון קבע בדעת רוב, כי יש לפסול את רישומה של האפוטרופסית כמוטבת בקופת הגמל של המנוחה, וכן את כל העברות הכספים שבוצעו לחשבון קופת הגמל לאחר רישום זה. זאת הן מכוח האיסור החל על האפוטרופוסית להימצא בניגוד עניינים, והן בשל האיסור החל עליה להפיק לעצמה טובת הנאה כלשהי בנכסי המנוחה.

השופטת חיות קבעה, כי האיסור להפיק טובת הנאה כלשהי מנכסי החסוי, חל בין אם טובת ההנאה הופקה כתוצאה מפעולה שביצעה בעצמה, ובין אם הוענקה לה כתוצאה מפעולה של המנוחה-החסויה.

השופטת ארבל סברה בדעת מיעוט, כי לעניין האיסור להימצא בניגוד עניינים, יש להבחין בין פעולות שביצעה האפוטרופסית עצמה, לבין פעולות שביצעה החסויה. לפיכך, שינוי שמות המוטבים ע"י המנוחה, אינו מפר את חובת הנאמנות של האפוטרופסית.

לפסק הדין בעניין הולצברג נגד מירז

למדור: משפחה וירושה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
הסכם הממון גבר על הכל: תקבל דמי שכירות על נכסי בעלה המנוח
עו"ד רביב חיים [אילוסטרציה חיצונית: franckito,123RF]

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ