עירייה לא חייבת להציב שילוט מתאים לגבי שעות חנייה ב"כחול-לבן"

מאת: אורנית אבני-גורטלר, עו"ד | :

לפסק הדין בעניין מדינת ישראל נ' סימן טוב חלפון

בית המשפט לתעבורה בהרצליה הרשיע נהג אשר החנה את רכבו ברח' סוקולוב ברמת השרון ב"כחול לבן" ביום חול בשעות הבוקר, מבלי לשלם אגרת הסדר.

לטענת הנאשם, על ביהמ"ש לזכותו, שכן לא הוצב בסמיכות למקום החניה, שלט נוסף שעליו פירוט בדבר ימי ושעות התשלום.

השופט ד"ר שאול אבינור דחה את הטענה, וקבע כי אין בדין דרישה להצבת שלט הודעה בנוסף לתמרור כחול-לבן, ולפיכך אין בית המשפט רשאי להוסיף תנאים נוספים על אלה שנקבעו בדין לעניין צורתם של תמרורים, אף אם לפי דעתו הדין הרצוי הוא אחר.

כן נקבע, כי אין להחיל על המקרה את סעיף 34 יט. לחוק העונשין שכותרתו "טעות במצב המשפטי", שכן מדובר בחניה שנעשתה במקום המסומן בתמרור כחול-לבן בשעות לפני הצהריים של יום חול, ברחוב שהוא ראשי והומה, ולדברי השופט: " כל בר-בי-רב יודע כי בשעות הפעילות המקובלות נדרש תשלום אגרת הסדר במקומות המסומנים בתמרור כחול-לבן ואין בעובדה שקיימים (אולי) מקומות שבהם הסדרי חניה כאמור כלל אינם נאכפים ...כדי להקים בסיס לטענת טעות במצב משפטי...".

יש לציין, כי בפסק דין אחר שניתן באותו יום זכה השופט אבינור מחמת הספק נהג שחנה ברח' סוקולוב ברמה"ש ב"כחול לבן" מבלי לשלם אגרה. זאת משום שהמדובר היה ביום שישי לפני כניסת השבת, ולדברי השופט ניתן לקבל את טענת הנאשם כי טעה לחשוב שאינו נדרש לשלם אגרת הסדר.

לפסק הדין בעניין מדינת ישראל נ' סימן טוב חלפון

למדור תעבורה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים


קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך