עו״ד גיא יקותיאל המתמחה בהתחדשות עירונית מסביר איך מגייסים את כל השכנים לתהליך, מתי בוחרים נציגות ומדוע פרויקט שנבנה מהתחלה בצורה נכונה יסתיים בצורה מוצלחת
מדינת ישראל מעודדת התחדשות עירונית. התהליך חשוב לא רק מבחינת חיזוק מבנים לקראת רעידת אדמה, הוא מהווה למעשה את הדרך היחידה לחדש את הערים במרכז הארץ. אחד התיקונים האחרונים מנובמבר האחרון הוריד את ״אחוז החסימה״ לביצוע פינוי בינוי לשני שליש מבעלי הדירות במתחם.
תנאי בסיסי לכל פרויקט התחדשות עירונית הוא מוכנות מצד בעלי הקרקע, בעלי הדירות. לאחר קבלת ההחלטה העקרונית יש צורך במינוי נציגות מקרב הדיירים (בשונה מוועד הבית) אנשים שיש להם יכולת ופנאי לקדם את הנושא.
השלב הבא הוא בחירת אנשי מקצוע שילוו את התהליך: עורך דין, מפקח ושמאי שמלווים את הדיירים ומסייעים להם לקדם את הפרויקט בצורה נכונה. שלב זה הוא משמעותי ביותר להצלחת התהליך.
איך בוחרים יזם שלא יברח באמצע? שלא יקרוס?
לא כל יזם מתאים לכל פרויקט. הדרך הכי טובה לגשר על פערי המידע בין הדיירים לבין היזמים היא לקיים מכרז בין כמה יזמים ולקבל את ההצעה הכי נכונה עבור הבניין או המתחם.
עוד חשוב לזכור שבליווי משפטי נכון המערכת שנבנית בין היזמים לדיירים היא הרמטית. הפרויקט ילווה על ידי בנק, יהיו בטוחות לכל שלב ושלב בהסכם, והמעבר לשלב הבא יהיה רק כשיסתיים השלב הקודם.
עו״ד גיא יקותיאל מסביר מדוע חשוב לשתף באופן מתמיד את הדיירים בהתקדמות הפרויקט, מה עושים נגד סרבנים, למה חשובה הכימיה בין הנציגות לבין עורך הדין המלווה אותה ואיך להבטיח שהתמורות בין כל הדיירים יהיו שוויוניות.
* עו"ד גיא יקותיאל עוסק ב- התחדשות עירונית
עו"דקאסט – הפודקאסט המשפטי של קהילת עורכי הדין.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.