עו"ד שאינו קשור לתיק רשאי לעיין בו לצורך לימוד תיק משפטי בעניין דומה
לפסק הדין בעניין עו"ד משה חן נגד הרשות הפלסטינית ואח'
בית המשפט המחוזי בירושלים קבע, כי לימוד תיק משפטי בעניין דומה הינו שיקול לגטימי להיענות לבקשת עיון בתיק ע"י צד שלישי. לפיכך, התיר בית המשפט לעורך דין המעוניין ללמוד את אופן הגשת תביעות נגד הרשות הפלסטינית, לעיין בתיקים אשר הוגשו על ידי תובעים שונים, כנגד הרשות הפלסטינית. הנתבעים הם שהתנגדו לבקשה.
תקנה 4 לתקנות העיון בתיקים קובעת כי כל אדם רשאי לבקש מבית משפט לעיין בתיק בית משפט, ובלבד שהעיון אינו אסור על פי דין.
השופט משה דרורי קבע, כי אינטרס המבקש לעיין בתיק לשם לימוד הטענות המשפטיות של הצדדים, לפני הגשת תביעה דומה, הינו אינטרס לגיטימי, אשר מצדיק היעתרות לבקשה.
לדברי השופט, מאז פרוץ האינתיפאדה בספטמבר 2000, ישנם נפגעים רבים, הן ישראליים והן פלסטינאיים, אשר מתעניינים, מטבע הדברים, בתביעות הנזיקין כנגד הרשות הפלסטינית. בנסיבות אלה, זכאי כל עו"ד, המייצג צד, או הרוצה להתכונן לפגישה עם אדם שנפגע בעקבות אירועים אלה, לעיין גם בתיקים התלויים ועומדים בבית משפט זה.
- ב"כ המבקשים: עו"ד ילינק שמואל
- ב"כ המשיבים: עו"ד יוסי ארנון
לפסק הדין בעניין עו"ד משה חן נגד הרשות הפלסטינית ואח'
למדור: סדר דין אזרחי וראיות
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.