חילופי מעבידים מזכים את העובדים בזכות עקרונית לתבוע פיצויי פיטורין

מאת: לירון לב | :

פשר 1048/02 מדרשת רופין - מוסד להשכלה גבוהה

בית משפט המחוזי בתל אביב דן בשאלת מעמדם וזכויותיהם של העובדים במדרשת רופין לאור חילופי המעבידים שם. העובדים קיבלו המערערים שני מכתבים: האחד, מודיע על סיומם של יחסי עובד-מעביד בינם לבין המדרשה; והאחר, הודעה על חילופי מעבידים.

השופטת אלשיך קבעה כי בכדי שיחול הדין הרגיל של "חילופי מעבידים", הרי שעל המעביד החדש לאמץ ולכבד את הסכמי העבודה הקיימים בין העובד למעביד הקודם. אם, לעומת זאת, מבקש המעביד החדש להעסיק את העובד בתנאים אחרים, הרי שמדובר למעשה בפיטורין ולאחריהן, קבלת העובד לעבודה תחת מעביד אחר, חוזה ותנאי עבודה אחרים.

פשר 1048/02 מדרשת רופין - מוסד להשכלה גבוהה

למדור דיני עבודה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך