חיוב בהוצאות לקופת המדינה בשל מחדלים בניהול ההליך

מאת: הדר מורג | :

להחלטה בעניין ארץ נ' מגדל חברה לבטוח בע"מ

בית משפט השלום בתל אביב יפו קבע, כי צדדים שניהלו הליך בדרך לא ראויה וגרמו להארכת ההליך המשפטי, ישלמו (כל אחד מהם) סכום של 3600 ש"ח לקופת אוצר המדינה.

במסגרת תביעה נגד חברת ביטוח בגין פגיעה בתאונת דרכים, הגישו הצדדים מספר רב של בקשות מבית המשפט, מאחר ואף אחד מהם לא הסכים לשתף פעולה עם האחר ולקדם את ההלכים המקדמיים של המשפט. בנוסף נקבע כי הצדדים התעלמו מהחלטות בית המשפט.

בנוסף להכרעתו לגופו של עניין בעניינים הנדונים במשפט, קבע השופט מנחם קליין כי יש לחייב את הצדדים לשלם הוצאות לקופת המדינה, מאחר והצדדים הפגינו חוסר יכולת להגיע להסדרים דיוניים פשוטים, ותחת זאת הגישו בקשות וערעורים שונים, אשר גרמו לסחבת בלתי סבירה של ההליך המשפטי. השופט ציין, כי התנהלות הצדדים הינה דוגמא לחוסר אתיות בתחום עריכת הדין.

"לדידי במצב כמו בתיק זה בו על הציבור הכללי מועמסות עלויות יוצאות דופן כתוצאה מחוסר היכולת של שני הצדדים להדבר ביניהם ולהגיע להסדרים דיוניים פשוטים ותחת זאת מגישים בקשות, תגובות, תשובות לתגובות, ערעורים ומה לא, תוך גרימת סחבת בלתי סבירה, אין מנוס מלהשתמש בכלי של תקנה 514 ובכך לממש את תכליתו הראויה ומטרתו העיקרית - לשחרר חסמים לא לגיטימיים מהאפשרות ולנהל משפט הוגן, הולם ויעיל, תוך התחשבות ברווחה המצרפית הנדרשת מכך" ציין השופט.

לפיכך נקבע כאמור, כי לאור המחדלים הדיוניים שהביאו להתארכות ההליך, ישלם כל אחד מהצדדים לקופת אוצר המדינה סכום של 3,600 ש"ח. סכום זה, ציין השופט, נפסק על הצד הנמוך ביותר בהתחשב בזכות החוקתית של פנייה לערכאות. עם זאת, נפסק כי גובה ההוצאות עלול לעלות אם יגישו הצדדים עוד בקשות שיתבררו כהליכי סרק.

להחלטה בעניין ארץ נ' מגדל חברה לבטוח בע"מ

למדור: סדר דין אזרחי וראית

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים


קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך