ביה"ד: עובדים שהקימו חברה מתחרה לא גזלו סודות מסחר של החברה בה עבדו

מאת: ניצן בן הלוי-ארביב, עו"ד | :

לפסק הדין בעניין א.א. שידורית טלפייג' (1989) בע"מ נ' דוד

האם עובדים לשעבר החלו לספק שירות דומה לזה של החברות בהן הועסקו עוד במהלך עבודתם, וגזלו סודות מסחריים שלהן?

בית הדין האזורי לעבודה בת"א השיב לשאלה זו בשלילה וקבע, כי לא הוכח שבמעשי העובדים נגרמה פגיעה באינטרס לגיטימי של המעסיקות וכן לא הוכח כי נגזלו מן המעסיקות סודות מסחריים.

התובעות, חברות העוסקות בשירות מענה טלפוני לעסקים טענו, כי העובדים הנתבעים נהגו בחוסר תום לב והפרו את הוראות חוק עוולות מסחריות כשהקימו חברה מתחרה העוסקת במתן שירות דומה עוד בזמן עבודתם אצלן. כמו כן, לטענתן, השתמשו העובדים במידע ובמשאבים של החברות, כגון תוכנות, מסמכים ורשימות, לצורך הקמת החברה המתחרה. העובדים הכחישו את הטענות, וטענו כי החלו לפעול בחברה החדשה רק לאחר התפטרותם.

השופט אילן איטח קבע, כי אמנם החברה החדשה הוקמה עוד בטרם סיום העסקתם של העובדים, אך מדובר בצעד פרוצדוראלי בלבד, שלא הוכח כי פגע באינטרס לגיטימי של המעסיקות ואין זה מעשה פסול. עוד נקבע, כי העובדים לא החלו לספק את השירות במהלך עבודתם כשכירים, ועל כן אין מדובר בעיסוק תחרותי.

נקבע, כי אמנם הפסיקה הכירה במקרים מסוימים ברשימות ספקים ולקוחות כסוד מסחרי, אולם במקרה הנדון המעסיקות לא הוכיחו כי אכן כך הוא, וכן לא הוכח כי העובדים הפרו את חובת הנאמנות וניצלו מידע סודי מסוג אחר. עוד נקבע, כי גם התוכנות שנטען שנגזלו, אינן בגדר סוד מסחרי שכן אינן ייחודיות למעסיקות.

לפיכך נקבע, כי התביעה בגין תחרות בלתי הוגנת וגזל סודות מסחר- נדחית.

לפסק הדין בעניין א.א. שידורית טלפייג' (1989) בע"מ נ' דוד

למדור: עבודה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים


קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך