ועדה מקומית לתכנון מעלה הגליל נ' פלוני
|
תו"ב בית משפט השלום קריות |
1411-12-19
31.1.2023 |
|
בפני השופטת: סימי פלג קימלוב |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: ועדה מקומית לתכנון מעלה הגליל |
נאשם: פלוני אלמוני |
| הכרעת דין | |
בפתח הכרעת הדין אני מודיעה כי החלטתי לקבל את טענת "אין להשיב לאשמה" ולזכות את
הנאשם.
-
בפני בקשה לזכות את הנאשם מהטעם שהמאשימה לא הצליחה להרים הנטל המוטל עליה ואין על הנאשם להשיב לאשמה, בהתאם לסעיף 158 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 (להלן: חסד"פ).
-
ביום 11.11.2019 הוגש כנגד הנאשם כתב אישום המייחס לו ביצוע עבירה של ביצוע עבודות בניה ושימוש במקרקעין טעוני היתר ללא היתר – עבירה לפי סעיף 204(א) לחוק התכנון והבניה, התשכ"ה – 1965 (להלן: "חוק התכנון והבניה") החל מתאריך 25.10.2017- תיקון 116 לחוק התכנון והבניה מיוחס לנאשם גם ביצוע עבירה של שימוש אסור במקרקעין לפי סעיף 243 (ה) לחוק התכנון, עבירה לפי סעיף 243 (ו) (1)(2)(3)(4)(5) לחוק התכנון והבניה ואחריות קפידה, עבירה לפי סעיף 243 (ז) לחוק התכנון והבניה.
-
על פי עובדות כתב האישום מיוחס לנאשם כי ביום 19.07.2015 או בסמוך לכך ביצע עבודות בניה הטעונות היתר, ללא היתר, באופן שהקים מבנה מגורים, בשטח כולל של 150 מ"ר בלא היתר, על מקרקעין הידועים כגוש 19226 חלקה 40 בכפר כיסרא. נטען בכתב האישום כי המקרקעין הוחזקו על ידי הנאשם. נטען כי המבנה מאוכלס ומשמש למגורים.
-
הנאשם כפר במיוחס לו וטען באמצעות ב"כ כך:
"הנאשם לא המחזיק של המקרקעין וגם לא מי שבנה וגם לא מי שמשתמש בפועל. הנאשם לא הגיש הבקשה, אביו הגיש הבקשה בשמו. אביו רצה לייעד הבניין אליו. אין בין הגשת הבקשה בשנת 2010 לעבודות השימוש והבנייה ולא כלום"
-
ב"כ הנאשם העלה טענות נוספות במועד המענה לכתב האישום והנוגעות להתיישנות ושיהוי בהגשת כתב האישום. לאור טענות אלו נקבע התיק להוכחות.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|