מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> תא"ק 6451-12-14 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"ק 6451-12-14

תאריך פרסום : 14/05/2015 | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום חיפה
6451-12-14
06/05/2015
בפני הרשמת:
גילה ספרא-ברנע

- נגד -
מבקש:
פאדי דואימה
עו"ד פייר דאניאל
משיב:
בנק לאומי לישראל בע"מ
עו"ד יעקב סולומון ליפשיץ
החלטה

לפניי בקשת רשות להתגונן בפני תביעת המשיב נגד המבקש בסך 1,117,037 ₪.

אין חולק כי ביום 29/4/14 המבקש פתח את החשבון בבנק, קיבל מסגרת אשראי של 30,000 ₪ והלוואה בסך 20,000 ₪. עוד קיבל המבקש פנקסי צ'קים וכרטיס אשראי. המבקש פתח את החשבון לאחר שבבנק מרכנתיל, בו היה לו חשבון, לא הסכימו לתת לו הלוואה על מנת להפקיד ערבות לפתיחת חתנת לוטו וטוטו.

המבקש טוען כי מסר צ'קים חתומים מחשבונו ושלושה פנקסי צ'קים בסך הכל ואת כרטיס האשראי והמס' הסודי לאחד, מר אברהם אלקשוילי (כונה בבקשת הרשות להתגונן ובדיון "אברהם"). המבקש טוען כי נתן אמונו באברהם, וכי הלה, בשיתוף עם פקיד הבנק "משה" קיבל הלוואות, הפקיד בחשבון צ'קים של שני מושכים בלבד, שחוללו, משך כספים בסכומי עתק, והביא את החשבון ליתרתחובה של מעל מיליון ₪.

המבקש טוען כי המשיב לא נתן לו מסגרת אשראי מעבר לסך 30,000 ₪ וכי כשביקש (לבקשת אותו אברהם) בחודש יולי 2014 הגדלת המסגרת בסך 15,000 ₪ נדחה ע"י הבנק ורק לאחר תחנונים קיבל הגדלה זמנית של המסגרת.

המבקש טוען כי עמדת בהתחייבויותיו, אך נסע לחו"ל לשבועיים בחודש אוגוסט 2014, וכאשר חזר התחוור לו כי חשבונו נמצא ביתרת חובה של מעל מיליון ₪.

כל טענות המבקש משתקפות בדפי החשבון, בהם מופיעה מסגרת האשראי בסך 30,000 ₪ בלבד, ופעילות במסגרת, עד לחודש אוגוסט 2014, בו החלו יתרות החובה לגדול, כאשר בחשבון מופקדים צ'קים במאות אלפי ₪ ומוחזרים צ'קים בסכומים כאלה. המבקש צירף צילומי חלק מהצ'קים שהופקדו בחשבון, ואכן מדובר בצ'קים משוכים רק על שני חשבונות, שנסגרו והוגבלו בשלב מוקדם, ונראה כי הצ'קים הופקדו כצ'קים מעותדים.

סיכום הדיון מלמד כי המבקש התרשל במתן אפשרות לאברהם לפעול בחשבון כבשלו, ויש לבחון האם התנהלותו הינה בתום לב או בשיתוף פעולה מכוון. בשלב זה אין להכריע בטענות על פי מידת המהימנות שבית המשפט רוחש להן, אך העובדה שהמבקש אישר כי הסכים כי אברהם ישתמש בחשבון ובצ'קים לצרכיו, מאחר ואין לו צ'קים (סעיפים 25-31 לתצהיר) וכי מר אברהם התחייב בפניו לסלק את החוב, אם יחוייב בו המבקש (פרוטוקול הדיון, סיכומי ב"כ המבקש, עמ' 6, שורה 32).

עם זאת, במאזן הכוחות והידע בין המבקש לבנק, על הבנק מוטלת חובת זהירות גבוהה יותר, המבוססת על יתרון הידע והנסיון. הוצגה תמונה של התנהלות לא סבירה, של קבלת צ'קים במאות אלפי ₪ וכיבוד צ'קים כנגדם ללא בדיקה מינימלית אודות הרקע להיקף פעילות כזה בחשבון חדש יחסית, שקיבל מסגרת אשראי של 30,000 ₪ בלבד. הבנק גם לא בדק את חתימות המבקש על הצ'קים הרבים.

"ברור, שככל שהחשד המתעורר גדול יותר וככל שהחקירה הנדרשת כדי לגלות אם בתרמית מדובר קלה ומהירה יותר, כך תגדל חובתו של הבנק במסגרת חובת הזהירות שהוא חב ללקוחו לברר ולחקור בדבר נסיבות המקרה האמיתיות" (דנ"א 1740/91 ברקליס נ' פרוסט, פ"ד מז(1) 31 (1993) וההפניות שם).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ