חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ק 54471-01-16 חמדי נ' חברת סלקום ישראל בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות הרצליה
54471-01-16
3.11.2016
בפני הרשם הבכיר:
צחי אלמוג

- נגד -
התובעת:
שלום חמדי
הנתבעת:
חברת סלקום ישראל בע"מ
פסק דין
 


רקע כללי וטענות התובע

 

התובע הינו מנוי טלפון סלולרי של הנתבעת, בעל מס' קו 050-*********. במועדים הרלוונטיים לתביעה זו היה הקו בשימושו של בנו.

 

התובע טוען כי הנתבעת חייבה אותו בגין שיחות נכנסות בחו"ל בסך של 3,565.9 ₪, בעת שהותו של הבן בגרמניה למטרת לימודים החל מיום 21.12.15.

 

בנו של התובע לא רכש חבילת שיחות חו"ל מאת הנתבעת ואף לא ביצע שיחות יוצאות מקו הטלפון שברשותו אלא רק קבלה של שיחות נכנסות. הנתבעת חייבה את התובע בחיובים מופרזים בגין שיחות נכנסות לקו שברשותו וזאת מבלי לידע אותו ו/או להתריע בפניו כי להבדיל משיחות נכנסות בארץ, קיים חיוב נוסף על שיחות נכנסות בזמן שהייה בחו"ל.

 

עת נחת בנו של התובע בגרמניה, שלחה הנתבעת מסרון לתובע, לפיה הוא חסום לשירותי גלישה בחו"ל, שכן לא ביקש את פתיחת השירות, כאמור לעיל, ועל כן התעלם הבן מההודעה.

 

כשעה וחצי מקבלת ההודעה הראשונה, שלחה הנתבעת הודעה נוספת, לפיה היא מציעה לתובע לרכוש את שירותיה לגלישה באינטרנט. בנו של התובע, אשר לא התעניין בשירותי גלישה, לא השיב להודעתה של הנתבעת ולא רכש את חבילת הגלישה.

 

יום למחרת, קרי, ביום 22.12.15, שלחה הנתבעת הודעה נוספת לתובע, לפיה היא מציעה לתובע לרכוש חבילת גלישה וכן, תעריף מוזל של שיחות לישראל.

בו ביום, רכש בנו של התובע כרטיס חיוג מקומי, וביצע שיחות דרכו. משכך, לא התעניין בשירותיה של הנתבעת, ולא השיב להודעות אשר שלחה.

 

כעבור שמונה ימים, שלחה הנתבעת הודעה נוספת ובה הצעה לשירותי גלישה, כאמור לעיל. כמו כן, בימים 01.01.16 וב- 08.01.16, שלחה הנתבעת שתי הודעות נוספות, הראשונה לרכישת שירותי גלישה ושיחות יוצאות לישראל, והשנייה חבילת גלישה לשבוע, בהתאמה.

 

רק ביום 14.01.16, כעבור למעלה משלושה שבועות, שלחה הנתבעת לתובע הודעה, לפיה מבוצעים שימושים בחו"ל המחוייבים בסכומים גבוהים. עם קבלת הודעה זו, יצר בנו של התובע קשר עם הנתבעת על מנת להבין את פשר החיובים ונמסר לו כי הוא מחוייב בגין שיחות נכנסות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>