פלוני נ' כלל חברה לביטוח בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום רמלה
5395-03-21
2.9.2025
בפני השופטת:
קרן אביסרור

- נגד -
תובע:
פלוני
עו"ד מוחמד דחלה ואח'
נתבעת:
כלל חברה לביטוח בע"מ
עו"ד אבי דויטש ואח'
פסק דין
 

לפני תביעה לפיצויים לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים,תשל"ה-1975, לטענת התובע בגין נזקי גוף שנגרמו כתוצאה מתאונת דרכים. המחלוקת בין הצדדים נוגעת הן בסוגיית החבות והן בסוגיית הנזק.

 

רקע כללי בתמצית:

  1. התובע יליד X.X.1985 הגיש תביעה לפיחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים,תשל"ה-1975 (להלן: "חוק הפלת"ד"), לטענתו בגין נזקי הגוף שנגרמו לו בעקבות תאונת דרכים ביום 4.9.2020 . התובע נהג משאית, על פי הנטען לאחר שסיים את עבודתו עצר את המשאית בשטח הקרוב למקום מגוריו על מנת לרדת ממנה, תוך כדי ירידתו ממדרגות המשאית מעד על המדרגות , נפל ונפצע. לתביעה צורפה בקשה למינוי מומחים בתחום האורטופדיה כירורגיה .

  2. הנתבעת אשר ביטחה במועדים הרלוונטיים לתאונה את השימוש במשאית בפוליסת ביטוח חובה תקפה המכסה את השימוש במשאית, הכחישה את החבות, טענה כי אין המדובר בתאונת דרכים, והכחישה את הנזקים הנטענים הנתבעים.

  3. לצורך בחינת נכותו הרפואית של התובע כתוצאה מהתאונה, ביום 9.9.2021 מונה ד"ר אופנהיים, כמומחה מטעם בית המשפט בתחום הארטופדיה. המומחה בדק את התובע, עיין בתיעוד הרפואי, והעריך בחוות דעתו כי בעקבות התאונה נותרה לתובע נכות רפואית יציבה בשיעור 10%.

  4. לאחר שהוגשה חוות דעת ד"ר אופנהיים, מומחה בית המשפט, הצדדים הגישו תחשיבי נזק, ביום 10.7.2022 ניתנה הצעת בית המשפט, אך לא הושגה הסכמה.

  5. הצדדים הגישו ראיותיהם כמפורט להלן: ביום 18.6.2023 התובע הגיש תצהיר עדות ראשית, כולל נספחים. ביום 18.9.23 הנתבעת הגישה ראיותיה, ובמסגרת זו ביקשה: לזמן עדים מהמל"ל (צוין ניתן להסתפק בתע"צ), לחקור מומחה בית המשפט, ולהגיש תצהירי חוקרים בתום פרשת התביעה.

  6. ביום 28.10.2024 התקיים דיון הוכחות במסגרתו נחקר התובע, ובתום פרשת התביעה הוצגו תצהירי החוקרים, סרטון, ותמונות שצולמו במסגרת המעקב שערכה הנתבעת ביום 28.12.2022 (ר' המוצגים מיום 31.10.2024), וכן נחקר ד"ר אופנהיים, מומחה בית המשפט.

  7. לאחר שהוגשו סיכומי הצדדים נותר אפוא לדון ולהכריע בטענות הצדדים.

  8. הצדדים האריכו בחקירות ובטיעונים ואין בכוונתי לדון בכל טענה מטענות הצדדים, אלא לפרוס את הנימוקים המרכזיים שהביאו לתוצאת פסק הדין.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>