חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פס"ד בשאלה האם אי שיתוף הורה בתהליך חזרה בתשובה הוא משום התנהגות מחפירה המקנה זכות לחזרה מהתחייבות לתת מתנה

: | גרסת הדפסה
תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה תל אביב - יפו
52655-05-18
12.3.2019
בפני השופטת:
קרן גיל

- נגד -
התובעת:
פלונית
עו"ד עפרה אבולעפיה
הנתבע:
פלוני
עו"ד יעל שמואלי
פסק דין
 

 

האם אי שיתוף הורה בתהליך חזרה בתשובה הוא משום התנהגות מחפירה המקנה זכות לחזרה מהתחייבות לתת מתנה?

 

רקע רלוונטי

  1. התובעת (להלן בשם בדוי 'מלכה') והנתבע (להלן בשם בדוי 'ישראל') נישאו בשנת 1982, ונולדו להם שני ילדים, XXX ילידת 1989 (להלן בשם בדוי 'לילך') ו XXXיליד 1992 (להלן בשם בדוי 'רז'). מלכה וישראל התגוררו בדירה שרכשו ברח' XXX ב XXX הידועה כחלקה XXX בגוש XXX (להלן 'הדירה').

 

  1. ביום 13.12.1993 ניתן תוקף של פסק דין להסכם גירושין בין ישראל ומלכה. הוסכם שמלכה תוסיף להתגורר בדירה עד הגיע רז לגיל 21 ללא תשלום דמי שימוש, ישראל יישא לבדו בתשלום הלוואת המשכנתה ובנוסף ישלם עבור מזונות הקטינים סך 1,100 ש"ח (להלן 'הסכם הגירושין').

 

  1. בשנת 1999 הגישה מלכה תביעות לפירוק שיתוף זכויות הצדדים בדירה ולפסיקת מזונותיהם של לילך ורז. זאת משום שלטענתה ישראל לא שילם את דמי המזונות כסדרם והפר התחייבותו לתשלום הלוואת המשכנתה (תמ"ש 89850/99 ו- 89851/99 בבית המשפט לענייני משפחה ברמת גן).

 

  1. ביום 28.3.2000 ניתן על ידי כב' השופט (כתוארו אז) ש' שוחט, תוקף של פסק דין להסכמות הצדדים לפיהן התביעה לפירוק שיתוף תמחק, דמי המזונות יוגדלו, וההסדר שנקבע בהסכם הגירושין בעניין הדירה יעמוד בתוקפו בכפוף לשינויים שהוסכמו ועיקרם התחייבות ישראל שחלקו בתמורת מכירת הדירה יופקד בחיסכון לטובת לילך ורז (להלן 'פסק הדין').

 

  1. בהתאם להוראות פסק הדין נרשמה ביום 21.8.2000 הערת אזהרה לטובת לילך ורז על זכויותיו של ישראל בדירה 'להבטחת ההתחייבות' על פי פסק הדין.

 

  1. כל אחד מהצדדים המשיך בחייו. ישראל נישא ונולדו לו ילדים נוספים ולמלכה יש בן זוג. עד בגרותם התגוררו לילך ורז עם מלכה וקיימו הסדרי שהות עם ישראל.

 

  1. בשנת 2008 לערך, בתקופת שירותה הצבאי, החלה לילך בתהליך של חזרה בתשובה. בסמוך לסיום שירותה הצבאי שינתה לילך את שמה ל XXX ונישאה לבן זוגה אותו הכירה במהלך שירותה הצבאי. ללילך ובעלה שני בנים, הם מתגוררים בבני ברק ומנהלים אורח חיים חרדי.

 

  1. ישראל טען שלילך הסתירה ממנו את תהליך חזרתה בתשובה והוא גילה על כך רק כאשר לילך היתה שקועה עמוק בתהליך ובאופן פנאטי. ישראל סירב להשתתף בחתונה של לילך ועל פי דרישתו שמו לא נרשם כאבי הכלה על גבי ההזמנה לחתונתה. כשנולד בנה הבכור של לילך הוזמן ישראל לברית המילה אך סירב והשיב "זהו היום העצוב בחיי". ישראל הוזמן גם לברית המילה של בנה השני של לילך אך סירב להגיע. מאז נישואיה של לילך ניתק ישראל את יחסיו עמה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>