- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פס"ד בעניין תביעה לסעד הצהרתי לזכויות התובעת במשק וביטול רישום זכויות על שם הנתבע במשק ועוד
|
תמ"ש בית משפט לעניני משפחה ירושלים |
42979-09-17,1491-03-17
11.5.2021 |
|
בפני השופטת: אורית בן דור ליבל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת / נתבעת: פלונית |
נתבעים: 1. פלוני (נתבע/תובע) 2. אלמוני עו"ד טובה כהן (ב"כ פלוני) עו"ד XXX (ב"כ נתבע 2) |
| פסק דין | |
תביעה לסעד הצהרתי לזכויות התובעת במשק וביטול רישום הזכויות על שם הנתבע במסגרתה תתברר השאלה האם הועברו הזכויות לידיו בנאמנות או במתנה, וכן תביעה לפינוי וסילוק יד אשר ידונו במאוחד.
- המדובר בתובענה (תמ"ש 42979-09-17) שהגישה אם כנגד בנה, אחד משבעת ילדיה, במסגרתה התבקש בית המשפט להצהיר שהתובעת היא בעלת הזכויות של משק מס' 10 במושב XXX (ולהלן: "המשק") ועל ביטול הרישום של הנתבע כבעל הזכויות במשק ברשות מקרקעי ישראל (ולהלן: "רמ"י").
- קדמה לתביעה זו תביעה שהגיש הנתבע 1 (כתובע) כנגד הנתבע 2, אחיו אלמוני, לפינוי וסילוק יד מהמשק (תמ"ש 1491-03-17).
למען הנוחות להלן תקרא האם – התובעת, הנתבע 1 (שהוא גם תובע) יקרא הנתבע, ואילו הנתבע 2 יקרא אלמוני.
הרקע הצריך לעניין:
- בשנת 1950 קיבלו התובעת ובעלה XXX ז"ל מהאגודה השיתופית XXX את המשק וזכויותיהם נרשמו ברמ"י. לאחר פטירת בעלה ז"ל בשנת 1994 עברו כל הזכויות במשק על שם התובעת.
- ביום 19.5.87 ביקשו התובעת ובעלה ז"ל לרשום את הנתבע כבן ממשיך וועד המושב אישר את בקשתם (נספחים ד' ו- ה' לכתב ההגנה).
- בשנת 1998 התירה התובעת לנתבע לבנות את ביתו במשק כבן ממשיך. ביום 1.1.99 נחתם הסכם בין התובעת לבין הנתבע ורעייתו, עליו חתמו גם יתר ילדיה (פרט לילדים ר' וש' שלא חתמו על ההסכם והסיבה לכך אינה ידועה ואינה נוגעת לענייננו, ולהלן: "הסכם בן ממשיך" צורף כנספח א' לכתב התביעה). בהסכם נקבע בין היתר שהענקת מעמד בן ממשיך היא לצורך בניית ביתו בשטח המשק "ובאופן פורמאלי ייחשבו כ"בן ממשיך" לכל תקופת הבנייה" (סעיף 3) וכי במקרה של מכירה או הורשה יהיו זכאים הנתבע ורעייתי לפיצוי בגין שווי הבית (סעיפים 5-6) ולהם תינתן גם זכות לרכוש את המשק (סעיף 7) ושאם ניתן יהיה בעתיד לפצל את המשק ולרשום את הבית שיבנה הנתבע כיחידה נפרדת אז מוותר הוא על כל טענה בנוגע לזכות נוספת במשק לאחר אריכות ימיה של התובעת (סעיף 9).
- ביום 2.5.99 חתמה התובעת על תצהיר לאישור בקשתה למינוי הנתבע ורעייתו כבנים ממשיכים במשק (נספח ו' לכתב ההגנה).
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
