פ"ה 52539-10-14 חברת נמל אשדוד בע"מ נ' קינן

: | גרסת הדפסה
פ"ה
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
52539-10-14
9.8.2015
בפני סגן הנשיאה :
אילן סופר

- נגד -
התובעת:
חברת נמל אשדוד בע"מ
עו"ד חיה ארמן
הנתבעת:
זהבית קינן
עו"ד בנימין מ.כהן
פסק דין

 

 

1.התובעת הגישה תביעה לסעד הצהרתי לפיו היא רשאית להתחיל בהליכים לפיטורי התובעת וזאת על אף שניתן פסק דין בהליך קודם בין הצדדים לפיו הנתבעת תמשיך ותעבוד עד למינוי מנכ"ל קבוע לתובעת.

 

רקע עובדתי

 

2.ביום 13.9.2009 החלה הנתבעת לעבוד אצל הנתבעת (להלן – הנתבעת או החברה), כאשר היא נקלטה תחילה כעוזרת אישית של סמנכ"ללמינהל ומשאבי אנוש במשרת אמון אישי, אולם בעקבות יציאתה לחופשת לידה של העוזרת האישית של מנכ"ל החברה בשעתו, מר שוקי סגיס (להלן - מר סגיס), מילאה הנתבעת את מקומה ולאחר מכן מונתה באופן קבוע כעוזרת האישית של מר סגיס.

 

 

3.לאחר תחילת עבודתה בחברה התובעת הכירה את מר שמעון קינן (להלן - מר קינן) אשר שימש (ועודנו משמש) כמנהל משמרת בסקטור מנהלי עבודה בתפעול, והשניים החלו לצאת בקביעות. לאחר כשנה וחצי מתחילת עבודתה בחברה הודיעה הנתבעת על כוונתה להינשא למר קינן. לפיכך, ערך מר עובדיה כהן, סמנכ"ל משאבים בחברה בשעתו (להלן - מר כהן), אשר מונה על יישום נוהל "מניעת כפיפויות בין קרובי משפחה וחשש לניגוד עניינים" מס' 10-05-07 (להלן - נוהל מניעת כפיפויות), הסדר עם הנתבעת למניעת ניגוד עניינים (להלן - ההסדר) (העתק מכתב ההסדר מיום 15.2.11 צורף כנספח ב' לכתב התביעה.

 

4.בעקבות מכתבים שנשלחו לחברה מנציגי רשות החברות הממשלתיות ומשרד מבקר המדינה במסגרתם הם ביקשו לדעת, בין היתר, האם מתקיימים יחסי כפיפות ו/או האם קיים חשש לניגוד עניינים בין בני הזוג קינן, ביום 25.12.12 התקיימה ישיבת דירקטוריון בה התקיים דיון בנושא "העסקת קרובי משפחה – מכתבי מבקר המדינה ורשות המחברות הממשלתיות". במסגרת הדיון הוצגה המסכת העובדתית ביחס להעסקת הנתבעת וסוגיית קרובי המשפחה וכן נבחנו הוראות נוהל מניעת כפיפויות ותקנות החברות הממשלתיות (כללים בדבר העסקת קרובי משפחה), התשס"ה-2005 ( להלן - התקנות).

הדירקטוריון החליט כי בלשכת יו"ר הדירקטוריון, לשכת המנהל הכללי,היועץ המשפטי ויחידת מבקר הפנים לא יועסקו בהן עובדים אשר להם קרובי משפחה בחברה (העתק החלטת הדירקטוריון מיום 25.12.12, צורפה כנספח ו' לכתב התביעה).

 

5.בעקבות כך,הדירקטוריון הנחה את מר סגיס לפעול בהתאם להחלטת הדירקטוריון לפיה בלשכות הרגישות לא יועסק עובד שיש לו קרוב משפחה עובד נמל ובכלל זה, לפעול לסיום העסקתה של הנתבעת בלשכת המנכ"ל.

החלטת הדירקטוריון נתקלה בהתנגדות נחרצת מצד נציגות העובדים, אשר החלה לנקוט בעיצומים והאטת העבודה. לאור זאת, ביום 15.1.13 הגישה התאחדות התעשיינים בישראל לבית הדין הארצי לעבודה "בקשת צד בסכסוך קיבוצי ובקשה דחופה למתן סעד זמני דחוף ביותר", בהליך סק"כ 29814-01-13 התאחדות התעשיינים בישראל נ' הסתדרות העובדים הכללית החדשה ואח' .

ביום 16.1.13 ניתנה החלטת בית הדין הארצי לעבודה שבה נקבע, בין היתר, כי בהמלצת בית הדין, תוך שמירת זכויות וטענות הצדדים, התגבשה הסכמה בין החברה לבין ועד עובדי ציוד מכני בחברה, שלפיה החברה מודיעה על פסק זמן החל מאותו יום למשך 90 יום, לשם קיום הידברות עם נציגות העובדים במגמה להגיע לסיכום בנוגע להחלטת הדירקטוריון, כשבמהלך תקופת ההידברות לא ייעשה שינוי במצב הקיים. כמו כן הוסכם, כי ככל שההידברות לא תעלה יפה יינתן פסק זמן נוסף של 30 יום טרם יישום החלטת הדירקטוריון (העתק החלטת בית הדין הארצי מיום 16.1.13, צורפה כנספח ט' לכתב התביעה).

 

6.בחודש 7/13 הודיע מר סגיס על פרישתו מהחברה תוך שלושה חודשים, דהיינו בסוף 10/13 – תחילת 11/13. במקומו ועד למינויו של מנכ"ל קבוע לחברה, ביום 29.10.13 מונה מר יוסף בסן כמנכ"ל החברה בפועל (להלן - מר בסן).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>