פלונית נ' מדינת ישראל ואח'
|
עת"מ בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
6516-10-17
27.6.2018 |
|
בפני השופט: אורן שוורץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העותרת: פלונית עו"ד יואב אלמגור |
המשיבים: 1. מדינת ישראל 2. ראש אגף שיקום נכים-משרד הביטחון עו"ד אסנת הראל וינשטיין [בשם משיבה 2] |
| פסק דין | |
הרקע לעתירה
1.עניינה של העתירה שלפניי בהחלטת מנהלת שרות השיקום המחוזי במשרד הביטחון מיום 29.6.2017, במסגרתה נדחתה בקשת העותרת לתחולה רטרואקטיבית של הטבה מסוג תג"מ 2 (פרישה מוקדמת) (להלן – ההחלטה). על פי ההחלטה, המועד הקובע לתשלום ההטבה הוא מועד הגשת הבקשה לקבלתה, קרי - 21.7.2016.
אליבא העותרת יש לבטל את ההחלטה ולהעניק לה את ההטבה כבר ממועד פרישתה ממשטרת ישראל, בדומה למועד בו הוכרה נכותה. המשיבים אף נמנעו ממסירת המידע באשר לזכאותה של העותרת לקבלת תג"מ 2, הגם שעמדה בתנאים לקבלתו. כתוצאה מכך, הוכשלה העותרת בקבלת תג"מ 2 חרף זכאותה להטבה זו.
מכאן העתירה שלפניי, במסגרתה נתבקש ביטול ההחלטה והכרה בזכאותה של העותרת לקבל תג"מ 2 החל ממועד פרישתה ממשטרת ישראל.
עיקר טענות העותרת
2.העותרת, ילידת שנת 1961, שירתה במשטרת ישראל. העותרת הוכרה על ידי קצין התגמולים לפי חוק הנכים (תגמולים ושיקום), תשי"ט-1959 (להלן – חוק הנכים), כנכה בדרגת נכות בשיעור 45%.
ביום 21.7.2016, לאחר שהתברר לעותרת כי היא זכאית לקבלת תג"מ 2, הגישה לאגף השיקום במשרד הביטחון בקשה לקבלת תגמול זה (להלן – הבקשה). ביום 8.2.2017 נשלח לעותרת מכתב מאת סגן ראש אגף שיקום נכים וראש היחידה לשירותי שיקום במשרד הביטחון, לפיה הוחלט לאשר לה תג"מ 2 החל ממועד הגשת הבקשה.
3.דרגת הנכות בגין הפגיעה הנפשית שנגרמה לעותרת כתוצאה משירותה במשטרת ישראל חלה מיום 1.9.2012. בנסיבות אלה, כל התנאים לקבלת תג"מ 2 התקיימו אצל העותרת כבר בעת פרישתה מהשירות במשטרת ישראל, היינו בחודש מרץ 2014. לפיכך, ביום 5.6.2017 הגישה העותרת בקשה נוספת לקבלת תג"מ 2 מיום 1.3.2014, חודש לאחר פרישתה מהשירות במשטרת ישראל.
ברם, בקשה זו נדחתה. כעולה מההחלטה, תג"מ 2 יוענק מיום הגשת הבקשה ולא מיום הפרישה.
4.פקידי אגף השיקום עימם עמדה בקשר לא עדכנו את העותרת באשר לזכותה להגיש בקשה לתג"מ 2, אף שידעו על פרישתה ממשטרת ישראל, על דרגת נכותה המוכרת ועל התקיימות הנסיבות שמזכות אותה בתגמול זה. אי-מתן התגמול רק מחמת אי הגשת הבקשה פוגעת בעקרון השוויון ומפלה לרעה את העותרת. הואיל ומבחינה מהותית העותרת זכאית לתג"מ 2 ממועד פרישתה מהמשטרה, יש לבטל את ההחלטה, ולחייב את המשיבים להעניק לעותרת תג"מ 2 החל ממועד פרישתה ממשטרת ישראל.
עיקר טענות המשיבים
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>