עמל"ע 27406-02-15 לשכת עורכי הדין - מחוז תל אביב נ' חולודנקו
|
עמל"ע בית המשפט המחוזי ירושלים כבית-משפט לערעורים פליליים |
27406-02-15
11.3.2015 |
|
בפני השופט: צבי סגל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת: לשכת עורכי הדין - מחוז תל אביב עו"ד יורק-ריד – פרקליט הועדה |
המשיב: עו"ד מרדכי חולודנקו עו"ד גידי וייסמן עו"ד מרדכי חולודנקו |
| החלטה | |
בכל הכבוד לאמור בתגובת עו"ד יורק-ריד, פרקליט הוועדה, נראה לי שכנראה לא ניסחתי כראוי את דבריי בהודעתי הקודמת, שכן אינני מעלה על דעתי שפרקליט הוועדה הנכבד לא הבין נכוחה את אשר כתבתי ולו התכוונתי.
הנה כי כן, על מנת להעמיד דברים על דיוקם, כל שהיה לי לומר - וכך אף נדמה שכתבתי - הוא, ראש לכל, שלא ראיתי סבה מדוע אותן הגבלות שפרקליט הוועדה מטיל על עורכי הדין המתמנים לייצג הוועדה בפני בית המשפט חייבות להישלח בפירוט כה רב לידיעת בית המשפט, שהרי לסברתי זהו עניין אישי-מקצועי- פנימי בינו לבין אותם פרקליטים המתמנים על ידו לסייע לו (גם המכתב, מושא הערותיי, נשלח על ידי עו"ד יורק-ריד לעו"ד רודניצקי דרורי, ואין זה מכתב/הודעה/בקשה המופנה על ידו ישירות לבית המשפט כנמען עיקרי, אלא כמכותב בלבד).
ישכילני אפוא פרקליט הוועדה הנכבד, מדוע נחוץ היה, לדעתו, ליידע את בית המשפט בכל אותן מגבלות המוטלות מטעמו על נציגיו; וכפי שכתבתי, ואני שב וכותב זאת, מדוע לא ניתן היה להסתפק במשלוח כתב המינוי לתיק בית המשפט, ולא מעבר לכך. לא זכור לי מקרה, ואינני מקרב הצעירים במקצוע, בו נשלח אי פעם לבית המשפט מכתב ובו פירוט המגבלות שמגביל למשל פרקליט המחוז את פרקליטי המחוז המופיעים יום יום בבית המשפט (ולבטח יש הגבלות דומות, ומטבע הדברים, אולי אף חמורות יותר, גם לגביהם). סברתי אפוא לתומי, ואני מקווה שטעיתי, כי יש בתוכן מכתב זה, על הפירוט הנרחב שבו על המגבלות המוטלות על המסייע בידי פרקליט המבקשת, למצער מראית עין מעט בלתי נוחה לקורא, אף אם לבטח לא לכך הייתה הכוונה.
שנית, לא חלקתי, ואף אינני חולק, על סמכות פרקליט הוועדה להגביל את סמכותם של מסייעיו בהופעתם בפני בית המשפט. המלצתי, אף זאת לאחר ניסיון רב שנים בתחומי משפט שונים, כי יש לאפשר למי שנבחר להופיע בפני בית המשפט המחוזי ולייצג הוועדה לקבל מעט סמכויות נרחבות יותר (ולא כאן המקום לפרטן), שתימנענה לעיתים קרובות מדי את התופעה השכיחה והבלתי נוחה של הצורך בדחיית דיונים גם שעה שלצדדים יש הבנה ורצון הדדיים להגיע להסכמות.
למען הסר ספק מלבב, עסקינן ביעילות שלא על חשבון איכות. הא ותו לא.
נא להעביר העתק החלטה זו לפרקליט הוועדה, עו"ד יורק-ריד.
ניתנה היום, כ' אדר תשע"ה, 11 מרץ 2015, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|