מטכ"ל (מחוזי) 928/16 התובע הצבאי נ' ח/XXX רב"ט א.א
|
מטכ"ל בית הדין הצבאי המחוזי |
928-16
3.1.2017 |
|
בפני השופטת: רס"ן סיגל טורג'מן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: התובע הצבאי עו"ד סגן עמית גרינהויז קמ"ש חרות לוי |
הנאשם: ח/XXX רב"ט א.א עו"ד סגן איתי המר |
| פסק דין | |
על פי הודאתו, מורשע הנאשם בעבירה של שימוש בסם מסוכן, לפי סעיף 7(א)+(ג) סיפא לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], תשל"ג 1973, בהתאם לכתב האישום ולפרטים הנוספים.
- ניתנה היום, 28/11/16, כ"ז חשון תשע"ז, והודעה בפומבי ובמעמד הצדדים.
________
שופט
גזר - דין
הנאשם, רב"ט א.א, הורשע על פי הודאתו בעבירה של שימוש בסם מסוכן בגין כך שהחל מחודש אוקטובר 2015 ועד ליום 06/11/2016 במספר הזדמנויות לא מועט בנסיבות אזרחיות השתמש בסם מסוכן מסוג קאנביס. החקירה נפתחה בעקבות ידיעות מחשידות ובמהלך חקירתו הודה במיוחס לו בכתב האישום. הוא נעצר ביום 20/11/2016 והוא שוהה במעצר עד היום.
על פי תדפיסו האישי של הנאשם (ת/2), גויס הנאשם לצה"ל ביום 19/07/2015 ושירת בתפקיד מפקד טירונים. מעיון בתדפיסו עולה כי מדובר בשירות תקין ולדברי הסנגור הבין הנאשם את חומרת העבירה ומבקש להמשיך בשירות.
הצדדים הציגו בפניי הסדר טיעון המתחשב בהודאת הנאשם, חיסכון בזמן שיפוטי, נסיבותיו האישיות וכן בשיתוף הפעולה בחקירה ובבחירתו להודות בהזדמנות הראשונה.
מצד אחד מדובר במי שכשל בעבירות של שימוש בסם מסוכן במספר לא מועט של הזדמנויות כאשר היה מפקד של טירונים על כל המשתמע מכך. אולם מן הצד השני מדובר בכישלון ראשון כאשר כוונת הנאשם להשלים שירות תקין.
בנסיבות אלה מצאתי לכבד את עתירתם המשותפת של הצדדים לעניין העונש.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|