זכויות במקרקעין, פיצוי בגין ביטול רישיון מגורים ובגין השבחות שבוצעו בבית מגורים

: | גרסת הדפסה
תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה חדרה
17277-05-12
28.7.2015
בפני השופט:
טל פפרני

- נגד -
התובעת:
ס.מ
עו"ד עמוס מרדכי
הנתבעים:
1. מ.מ.
2. נ.מ

עו"ד עפיף אבו טועמה
פסק דין
 
       

 

  1. התובעת והנתבע 1 [להלן: "הנתבע"], בני זוג לשעבר, ולהם שלושה ילדים קטינים: *** יליד *****, *** ילידת ******, **** יליד ******. בני הזוג התגרשו ביום 12/*/**.    הנתבעת 2 [להלן: "הנתבעת"] הינה אמו של הנתבע 1.

 

  1. התובעת הגישה כנגד הנתבעים תביעה שכותרתה: "איזון משאבים בין בני זוג + ביצוע בעין של הסכם". מהות התביעה הינה בקשה לאיזון משאבים בין בני זוג וכן טענה לפיה בין הצדדים נכרת הסכם, במסגרתו קיבלה התובעת זכויות בבית מגורים ב**** הידוע כמגרש **** בחלקה **** בגוש ***** (להלן: "הדירה" או "הבית").

 

  1. הליכים נוספים – בין הצדדים התקיימו הליכים נוספים רבים ושונים, לרבות בעניין מזונות האישה והקטינים וכן בקשות בהתאם לחוק למניעת אלימות במשפחה. נכון למועד זה בין הצדדים תלויה תביעת הנתבע 1 (כאן) למשמורת הקטינים.

 

תמצית טענות התובעת:

  1. התובעת עורכת דין במקצועה. בני הזוג נישאו זל"ז ביום 97/**/ **, במועד בו חתמו על חוזה הנישואין ה- "עקד" בני הזוג נפרדו ביום 11/**/*.

 

  1. טרם שנישאו הצדדים הגיעו הנתבע יחד עם אמו ואחיותיו לבקש את ידה. במעמד זה הוצהר במפורש על ידי הנתבעים כי הדירה אותה החל הנתבע לבנות ב****, לרבות הקרקע עליה היא בנויה בשטח של כ-400 מ"ר, שייכת  לנתבע ומחציתה תעבור לבעלות התובעת. מנגד הוסכם, כי התובעת תדאג להביא עמה את תכולת הדירה.  לטענת התובעת המדובר בהסכם שנכרת בעל פה בין הצדדים (להלן: "ההסכם").

 

  1. מסיבת החתונה התקיימה ביום 1999/**/** וביום 1999/**/** עברו בני הזוג להתגורר בדירה.   התובעת עמדה בחלקה בהסכם והביאה עמה את כל תכולת הבית. בני הזוג השלימו את בניית הדירה במאמץ משותף בסיוע הוריה של התובעת,  על מנת להכשירה למגורים בשלב ראשון. ובמשך השנים שלאחר מכן השלימו במאמץ משותף את בניית הדירה. בתביעה שהוגשה במשותף נגד עיריית ****  בת.א.*** הצהיר הנתבע כי המקרקעין הינם בבעלות בני הזוג "שלי ושל אשתי", [נספח ד' לכתב התביעה].

 

  1. לדברי התובעת היא זכאית למחצית הדירה בהתאם להסכם בין הצדדים. כמו כן סבורה כי יש להורות על פירוק השיתוף בדירה.

 

  1. התובעת טוענת כי יש לבצע איזון משאבים בהתאם להוראות חוק יחסי ממון ולקבוע כי היא זכאית למחצית מכל הזכויות שנצברו לנתבע, לרבות קרן פנסיה, קופת גמל וכיוצא באלה. בתצהירה ת/2 טוענת התובעת טענות בנוגע לרכב מסוג ****ואולם בסיכומיה התובעת אינה מתייחסת לרכב ולפיכך אצא מנקודת הנחה כי התובעת זנחה טענה זו.

 

תמצית טענות הנתבעים:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>