פלוני נ' סאמי נסאר - חברה לבנין ופיתוח בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום נצרת
6372-09-15
13.8.2019
בפני השופטת:
עינב גולומב

- נגד -
תובע:
פלוני
נתבעים:
1. סאמי נסאר - חברה לבנין ופיתוח בע"מ
2. מנורה מבטחים ביטוח בע"מ
3. מגדלי נצרת
4. מגדל חברה לביטוח בע"מ

פסק דין

 

לפני תביעת נזיקין שהגיש התובע בגין פגיעתו בתאונת עבודה.

 

רקע:

1.התובע נפגע בתאונת עבודה שאירעה ביום 4.4.12, בעת עבודתו בבניין בשירות מעסיקתו, הנתבעת 1 (להלן – המעסיקה).

 

2.לפי הנטען בתביעה, אירעה התאונה בנסיבות הבאות; התובע עלה על סולם שהיה מוצב בקומה השנייה של שלד בניין בהקמה, לצורך פירוק טפסנות בתקרת הקומה. תוך כדי ביצוע העבודה החליק הסולם/איבד יציבותו, והתובע נפל יחד עם הסולם מהקומה אל הקרקע, גובה של כ- 6 מטר. כתוצאה מכך נגרמו לתובע נזקי גוף שונים, בגינם הוגשה תביעתו לפיצויים.

 

3.התביעה הוגשה נגד המעסיקה ונגד המבטחת שלה באחריות מעסיקים, מנורה חברה לביטוח בע"מ (להלן – מנורה). בנוסף נתבעה שותפות בשם "מגדלי נצרת", היא הנתבעת 2, שהיא בעלת הזכויות במקרקעין ומי שהזמינה מהמעסיקה את ביצוע עבודות הבניה (להן – מגדלי נצרת), וכן המבטחת שלה – מגדל חברה לביטוח בע"מ (להלן – מגדל).

 

4.מגדלי נצרת ומגדל הגישו הודעת צד ג' נגד המעסיקה ומנורה. האחרונות הגישו תביעה עצמאית נפרדת נגד מגדל בטענה לכפל ביטוח (ת.א 26820-07-18). בקשה לאיחוד בין ההליכים נדחתה, בשים לב לשלב הדיוני בו הוגשה. בהמשך, ובמסגרת הסכמה עליה הודיעו הנתבעות, הסכימו הן כי ככל שתקבע אחריות לאירוע מושא התביעה, חלוקת האחריות תהיה 80% למעסיקה ו- 20% למגדלי נצרת, וכן הוסכם אודות קיום כפל ביטוח ושיעורו.

 

המישור העובדתי – התאונה ונסיבותיה:

 

5.המחלוקת הראשונה הדורשת הכרעה היא עובדתית - נסיבות פגיעתו של התובע .

 

6.על עצם פגיעת התובע במהלך עבודתו בשירות המעסיקה ביום האירוע, נראה כי אין מחלוקת של ממש, ומכל מקום הדבר נלמד בבירור מתוך הראיות. בעניין זה גרסת התובע איננה עומדת לבדה, אלא העדויות מטעם ההגנה תומכות בה. אפנה בהקשר זה לעדות מר בשארה נאסר מטעם המעסיקה, שהוא בנו של בעלי המעסיקה ועבד באתר הבניה ביום האירוע (להלן – בשארה). בתצהיר עדותו הראשית של בשארה העיד הוא כך: "קראו לי כשהתובע נפל. הגעתי מיד למקום וראיתי את התובע על הקרקע יחד עם הסולם וכן חלק מהמעקה שנשבר במהלך נפילתו של התובע" (סע' 6 לתצהיר העדות הראשית). עוד נאמר בתצהיר, כי מבירור שנערך עם אנשים שהיו במקום עלה כי התובע נפל לאחר שעבד על סולם (אם כי נטען שהתובע הוא שהציב הסולם במקומו ועלה עליו מבלי לפתחו, סע' 7 לתצהיר). אף בעלי המעסיקה, סאמי נסאר (להלן – סאמי) הצהיר בדבר פגיעת התובע כתוצאה מנפילה במהלך עבודה על סולם בקומה (סעיף 8 לתצהיר סאמי). על פגיעתו של התובע במהלך עבדותו ניתן אף ללמוד מהרישום במסמכים הרפואיים לאחר הפגיעה, המשקף את הגרסה האוטנטית והראשונית מפי התובע לאחר פגיעתו, כמו גם מסמכים שהוגשו לממוסד לביטוח לאומי (להלן – המל"ל), החתומים בין היתר על-ידי המעסיקה, כפי שיפורט להלן.

 

7.אשר לנסיבות הפגיעה; התובע העיד כאמור לעיל, כי הוא נפגע לאחר שנפל מגובה של כ- 6 מטרים. לטענתו, הנפילה היתה מהקומה השנייה של הבניין שהיה מצוי בהקמה באותה עת. היא אירעה לאחר שהוא עלה על סולם שעמד בסמוך לפתח לא מגודר של הקומה. כאשר הטה את גופו לצורך ביצוע העבודה – הסולם איבד יציבותו והתובע נפל יחד אתו מהקומה ארצה (סעיף 9 לתצהיר התובע; עמ' 34, ש' 24-25).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>