ר.ע. מלכא נכסים בע"מ ואח' נ' אניסימוב ואח'
|
ת"א בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
12292-02-11
8.9.2013 |
|
בפני : יחזקאל קינר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. ר.ע. מלכא נכסים בע"מ 2. א.א. מגדלי השרון 2001 בע"מ |
: 1. אלירן אניסימוב (גם תובע שכנגד) 2. שולמית אניסימוב 3. גיא אניסימוב |
| פסק-דין | |
פסק דין
התביעות שלפני הן תביעה כספית של התובעות נגד הנתבעים בגין אי תשלום עבור שירותי בנייה שסיפקו להם, ותביעה שכנגד של הנתבע 1.
הצדדים
1.התובעת 1 (להלן: "חברת מלכא"), עוסקת בקבלנות בניין ושימשה כנאמן עבור התובעת 2 לגבי מחצית הזכויות בעסקת רכישת מגרש שתתואר להלן.
2.הנתבע 1, אלירן אניסימוב (להלן: "אלירן") הוא בנה של הנתבעת 2 (להלן: "שולמית") ואחיו של הנתבע 3 (להלן: "גיא"). ייצוגו שונה מזה של שני הנתבעים האחרים.
רקע עובדתי
3.אלכסנדר אניסימוב ז"ל, בעלה של שולמית ואביהם של אלירן וגיא, נפטר בשנת 1993, כאשר אלירן וגיא היו קטינים בני 6.5 ו-7.5.
מאז פטירתו של אלכסנדר ניהל אחיו, רומן אניסימוב (להלן: "רומן") את ענייני המשפחה.
4.ביום 6.1.05 מכרו הנתבעים דירת 4 חדרים בשד' ניצה בנתניה תמורת סך של 355,000 $.
5.זמן לא רב לאחר מכן, ביום 13.5.05, רכשו הנתבעים ביחד עם עו"ד דינה זנו (להלן: "דינה") מגרש בשטח של 1.1 דונם בנתניה, הידוע כחלקה 228, גוש 8253 (להלן: "המגרש") תמורת 1,100,000 $.
יצוין כי עו"ד יורם זנו (להלן: "עו"ד זנו"), בעלה של דינה, ייצג את שני הצדדים בעסקה הנ"ל, והוא שימש גם כנאמן לכספים המשולמים במסגרת העסקה.
עוד יצוין כי עו"ד זנו העיד בסוף 2012 (עמ' 113-114) כי הוא עורך הדין של הקבלן מלכא מזה כ-20 שנה, וגם שותף איתו בפרויקט מסוים. כן העיד כי הוא חבר ושותף של רומן, אשר הפך ללקוח שלו מאז שנת 1995.
6.ביום 6.6.05, כשלושה שבועות לאחר רכישת המגרש על ידי הנתבעים ודינה, נחתמו שני הסכמים בקשר למגרש.
בהסכם אחד רכשה חברת מלכא מהנתבעים ודינה 83% מהמגרש תמורת 1,400,000 $ (להלן: "הסכם הרכישה"). הנתבעים ודינה נותרו בעלים של 17% מהמגרש. עו"ד זנו שימש כנאמן לכספים גם בגין עסקה זו.
בהסכם השני (להלן: "הסכם הבנייה") נקבע, בין היתר, כי הצדדים יגישו במשותף תב"ע נקודתית לפיה ניתן יהיה לבנות על המגרש לפחות 21 יחידות דיור, כי הבנייה תבוצע באופן בלעדי על ידי חברת מלכא ותמומן על ידה, וכי הנתבעים ודינה יהיו זכאים לקבל 3 דירות אם ייבנו 17 דירות בבניין, ו-4 דירות אם ייבנו 21 דירות ומעלה, וכן מחסנים וחניות בהתאם לשיעור חלקם במגרש.
עוד נקבע בהסכם הבנייה כי הנתבעים ודינה ישלמו לחברת מלכא את עלויות הבנייה של הדירות שיוקצו להם, וכן את חלקם היחסי בהוצאות הפיתוח שישולמו על ידי חברת מלכא.
כן נקבע בהסכם כי חברת מלכא תהיה רשאית לשעבד את זכויות הצדדים בחלקה לטובת בנק שתבחר, ובלבד שבגין שעבוד חלקי הנתבעים ודינה יסכים הבנק לתת להם הלוואה, לצורך מימון התשלומים החלים עליהם לפי הסכם הבנייה.
7.בסוף חודש ינואר/תחילת חודש פברואר 2007 נחתם הסכם שיתוף בין הנתבעים ודינה לבין עצמם (להלן: "הסכם השיתוף"), ונקבע בו איזו דירה יקבל כל אחד מהם בבניין שייבנה (הנתבעים ודינה היו זכאים בסופו של דבר לקבל 4 דירות, כך שלכל אחד מהם הוקצתה דירת 4 חדרים בבניין).
התביעה והתביעה שכנגד
8.בתביעתן טענו התובעות כי לפי הסכם הבנייה על הנתבעים לשלם להן עבור שירותי הבנייה, אך הם לא עשו כן. נטען לעלות בנייה של 1,155,688 ₪ בתוספת מע"מ עבור כל דירה מדירות הנתבעים וכן נטען כי חיובי הנתבעים הם ביחד ולחוד.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|