כך יש לדחות את טענת המערערים כי לאחר שהתפטר בא כוחם לא היה קשר עמו ולא יכולים היו להגיש בקשות ומסמכים מתאימים.
בעל הדין הוא המערער ולא בא כוחו, ועל כן האחריות לניהול התיק מוטלת עליו.
היחסים בין בעל הדין לבין ב"כ אינם מעניינו של הצד שכנגד או של בית המשפט. לכך יש להוסיף את העובדה כי המערער עצמו הינו עורך דין וחזקה עליו שכללים אלו ידועים לו היטב.
יתרה מכך, על פי תקנות בית המשפט לענייני משפט (סדרי דין), תשפ"א -2020, סעיפים 25 (ה) ו- (ו), זכותו של צד לשלוח שאלות הבהרה למומחה בתוך 14 יום מיום קבלת חוות הדעת. אין מחלוקת כי שאלות הבהרה לא נשלחו, לא על-ידי המערער ולא על ידי בא-כוחו. בנוסף, מומחה שמונה על ידי בית משפט לענייני משפחה, אין זכות לחוקרו, אלא יש צורך בהגשת בקשה מנומקת לחקירת המומחה. על הבקשה להיות מוגשת תוך 14 יום מקבלת תשובות ההבהרה, או אם התיר בית המשפט לחקור המומחה גם ללא משלוח שאלות הבהרה. בנדון, כאמור, לא נשלחו שאלות הבהרה, לא הוגשה בקשה כאמור, בוודאי שלא תוך 14 יום, ממילא לא ניתנה רשות לחקור המומחה.
נוכח כלל האמור, משניתנה החלטה הדוחה את הבקשה לפסילת חוות הדעת, ההחלטה הפכה לחלוטה לאחר שנדחתה בקשת רשות ערעור על החלטה זו (רמ"ש 27919-17-22) משלא נשלחו שאלות הבהרה ולא נתבקש זימון המומחית לחקירה בהתאם לתקנות, חוות הדעת לא נסתרה, ועל כן יש לאמץ מסקנותיה לפיהן הצוואה זויפה.
17.זאת ועוד, מצאנו כי הערת בית המשפט בעניין פסיקת הוצאות כנגד המערערים, הערה שלא מומשה, לא מצדיקה את קבלת הערעור או את ביטול פסק הדין. מדובר בהחלטה המצויה בגדרי סמכותו של בית המשפט המחויב לנהל את הדיון באופן יעיל (תקנות 1-5א לתקנות סדר הדין האזרחי תשע"ט- 2018).
18.כך גם מצאנו כי על אף שצו הירושה נחזה להיחתם עוד קודם חתימת פסק הדין, ואין מקום כי דבר מעין זה יקרה, עדיין אין בכך כדי לקבל את הערעור. ראשית, מעיון במערכת נט המשפט עולה כי פסק הדין נכתב ביום החתימה על צו הירושה (כאמור בפסק הדין כי "צו ירושה, על פי דין, יוצא במקביל"), אלא שפסק הדין נחתם באופן טכני במערכת הממוחשבת מספר ימים לאחר מכן, ככל הנראה בשל כשל טכני. שנית, מהותית ולגופם של דברים מדובר בצוואה מזויפת ואין במועד החתימה כדי לשנות לעניין זה.
19.התוצאה היא כי הערעור נדחה.
המערערים יישאו ביחד ולחוד בהוצאות המשיבים 1-3 בסך 15,000 ש"ח ₪ (5,000 ₪ לכל אחד) אשר ישולמו מתוך הערובה שהופקדה על ידם.
ניתן לפרסום ללא פרטי הצדדים.
ניתן היום, ד' אייר תשפ"ד, 12 מאי 2024, בהעדר הצדדים.

|

|

|
ורדה פלאוט, שופטת, סגנית הנשיאה
|
צבי ויצמן, שופט
|
צבייה גרדשטיין פפקין, שופטת
|