פסק-דין בתיק ב"ל 6301/08

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
6301-08,6302-08,4765-09
26.9.2011
בפני :
הדס יהלום

- נגד -
:
ישראלה גיטליץ מיכאלי
:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד דגון
פסק-דין

1.         עניינה של התובענה בשאלה האם כדין הופעלה הוראת תקנה 11 לתקנות הביטוח הלאומי (מקדמות), תשמ"ד - 1984, לעניין קביעת גובה הכנסותיה של התובעת בשנת 2007, לצורך חישוב גמלאות המגיעות לה - גמלת נכות מעבודה וגמלת ניידות.

2.         התובעת הגישה שלוש תביעות:

            א.         בל 6302/08 -

בתביעה זו עתרה התובעת כנגד החלטת הנתבע, לפיה דמי הפגיעה וגמלת נכות מעבודה ששולמו בגין תאונת העבודה מיום 3/5/07, חושבו על פי הכנסתה בהתאם למקדמות בהן חויבה התובעת לפני הפגיעה, ולא בהתאם להכנסותיה האמיתיות, כפי שנקבעו בשומה סופית לשנת 2007.

            ב.         בל 6301/08-

בתביעה זו השיגה התובעת על הפחתת גמלת הניידות שהשתלמה לה, במחצית, עקב רישומה בסטאטוס "לא משתכרת".

            ג.          בל 4765/09-

תביעה זו  הוגשה בעקבות החלטת ועדה רפואית מיום 29/7/09, לפיה חלה החמרה במצבה של התובעת עקב תאונת העבודה מיום 3/5/07.

בהודעת פקיד התביעות מיום 2/9/09 נמסר לתובעת כי גמלת הנכות המשתלמת לה (גם לאחר ההחלטה בדבר החמרת מצב) נגזרת מהשומה החסומה לשנת 2007, וכי בסיס חישוב זה לא ישתנה גם במקרה של החמרה נוספת.

בהתאם להחלטות בית הדין, אוחד הדיון בשלושת התיקים בפני מותב זה.

רקע עובדתי:

3.         התובעת, עורכת דין במקצועה, רשומה אצל הנתבע כ"עובדת עצמאית" החל משנת 1972 ובנוסף רשומה כמי שנהנית מהכנסה נוספת "פאסיבית", שלא מעבודה.

4.         התובעת הוכרה כמוגבלת בניידות בשיעור של 70%, הזכאית לגמלת ניידות מכח הסכם בדבר גמלת ניידות שבין ממשלת ישראל לבין המוסד לביטוח לאומי (להלן: " הסכם הניידות").

5.         לאורך השנים וכמקובל לגבי עובד עצמאי, שילמה התובעת דמי ביטוח לנתבע בהתאם למקדמות שנקבעו על סמך הכנסותיה משנים קודמות.

בתום כל שנת מס, עם קבלת השומה הסופית לגבי הכנסות התובעת באותה השנה מרשויות המס, נקבעו דמי הביטוח המגיעים מאת התובעת על פי השומה הסופית ובהתאם לכך נערכה התחשבנות בין הנתבע לתובעת בהתייחס למקדמות ששולמו בפועל.

            על פי תעודת עובד הציבור שהוגשה, דמי הביטוח הנדרשים שולמו על ידי התובעת לאורך השנים כסדרם ויתרת חשבונה בנתבע מאוזנת.

6.         במהלך השנים 2004 - 2005 חלה ירידה משמעותית בהכנסותיה של התובעת, זאת לטענתה מסיבות אישיות שונות, לרבות עבודות בניה שבוצעו במשרדה, שהייה בחו"ל והליך החלמה ממושך בעקבות ניתוח שנאלצה לעבור בחודש 7/05.

7.         המקדמות בהן חויבה התובעת בשנת 2007 נקבעו על פי השומה העדכנית האחרונה שהיתה בידי הנתבע באותה העת, היא השומה העצמית של התובעת לשנת 2005.

בהתאם לכך חויבה התובעת בדמי ביטוח מינימאליים לעובד עצמאי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>